Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jarecki69 pisze:jakich żarówek lub diód użyłeś do podświetlenia liczników ,że tak ślicznie świecą na niebiesko
To nie są żarówki ,to świecą całe tarcze,a aluminiowe rami nie wklejałem,wkłada je się w otwór i z drugiej strony to co wystaje rozgina się jakimś kawałkiem plastiku..
No ale bez jaj panowie , jak mogą same tarcze świecić? Co prawda będę się za to brał dopiero na wiosne ale chciałbym już po malutku kompletować odpowiedni sprzęt
jarecki69,
"Nie jest to podświetlanie diodowe z dołu lub z góry, folii czy przepuszczającej światło pleksi, nie trzeba montować dodatkowych diod i żarówek oraz demontować starych tarcz - co bardzo często kończy się uszkodzeniem licznika. W zegarach indiglo elementem świecącym jest sama tarcza indiglo o grubości 0,5mm pobudzana wysokim napięciem z inwertera. Tarcza na całej swojej powierzchni równomiernie świeci (nie punktowo jak oświetlenie diodowe)."
Tak jak napisał cieniassss ,do tarczy podłączone są dwa przewody z zasilacza wysokiego napięcia tzw. inwertera i cała tarcza równomiernie świeci na całej powierzchni...Są dostępne w różnych kolorach świecenia...Tu masz stronę producenta tych tarcz.. http://moman.pl/
Ok wielkie dzieki, teraz rozumiem o co tu chodzi . Bo cały czas myślałem ,że mnie wkręcacie z tym samoświęcącym licznikiem . No ja chyba nie pójde az tak daleko z modyfikacjami, myślę ,że założę albo żarówki w innym kolorze albo dobre diody...sie jeszcze zobaczy ...