[B]Tuning - elementy, co, gdzie i jak możnać zrobić

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
dejna

#16 Post autor: dejna »

no i chyba na tym skończył się lifting... generalnie nawet zmiana lokalizacji zaczepów to już zmiana też w pokrywie silnika a to już chyba za dużo jak na lifting...

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#17 Post autor: Lorry »

Nie wiem czy bedzie pasował bo ZB po FL miała zmieniony przedni zderzak cały, ale reflektory z starej jakoś pasują do FL. Widuje sporo takich rodzynków na Alle, auto po FL, ale lampy stare (ciemne) bo nie chciało się szukać nowych do rozbitka.

A cały lift w ZB polegał na : inne lampy z tyłu, przestylizowany zderzak tylni, nowy zderzak przód, grill i lampy, wewnątrz czarna deska zamiast szarej i inne kolory listew, i wykończeń i chyba tyć lepsze materiały ;)

mandaloszka

#18 Post autor: mandaloszka »

Dzisiaj wzialem sie na maly sposob i zadzwonilem do Irmscher-a i pytalem o grill z metalowa listwa(cena 233 eu) czy pasuje do zafiry przed i po liftingu-odpowiedzieli ze tak.Na tej podstawie mozna przypuszczac ze te grille sa jednakowe.(no chyba ze irmscher-a jest uniwersalny !).

JASNYGWINT

#19 Post autor: JASNYGWINT »

POWITAĆ, CHCIAŁBYM DO MOJEJ ZOŚKI KUPIĆ PRZEDNI GRIL BEZ ZNACZKA, MOŻE KTOŚ MA NAMIAR DO JAKIEGOŚ SKLEPU Z TYM GADŻETEM ? DZIĘKÓWA Z GORY I POZDRO !

mandaloszka

#20 Post autor: mandaloszka »

Na niemieckim e-bay-u mozna cos takiego od 50-60 euro kupic.Te najtansze sa oczywiscie z chin i co sie z tym laczy jakosc mizerna.Napewno godne uwagi sa te ze stajni Irmscher-a lub STEINMETZ-a no ale one nowe kosztuja ponad 200 eu.Mozna tez takie uzywane kupic ale jest to zadkosc i nawet wtedy trzeba dac do 170eu.Od czasu do czsu Irmscher ma wyprzedrz na swojej stronie http://www.irmscher.de/.Ogolnie za dobry trzeba zaplacic i to nie malo.

JASNYGWINT

#21 Post autor: JASNYGWINT »

Dziękować, wolałbym kupić gdzieś w kraju bo ebay to zazwyczaj zagranica,

JASNYGWINT

#23 Post autor: JASNYGWINT »

Dziękować, spoko są ale wolałbym coś orginalnego, ten tańszy to będzie pasował jak... choćby ze względu na cenę a ten drugi nie pasuje do auta po 2008 roku a ja mam samochód nowy z 2009 roku, fuck, szkoda że te Irmscher lub STEINMETZ nie mają przedstawiciela w Polce, a może mają a ja o tym nie wiem ? pozdro

mandaloszka

#24 Post autor: mandaloszka »

Napewno nie zamienilbym oryginalnego grilla na cos takiego co oferuja na allegro(za darmo).Lepiej chyba cos z drewna wystrogac.!

dejna

#25 Post autor: dejna »

JASNYGWINT pisze:szkoda że te Irmscher lub STEINMETZ nie mają przedstawiciela w Polce, a może mają a ja o tym nie wiem
musisz poszukać na różnych forach o oplu... są ludzie, którzy mają zniżki u Irmiego i załatwiają coś taniej...

ewentualnie kup jednen z prezentowanych przez shell'a i dokup znaczek od Irmschera....

(ja bym zostawił grill tak jak jest bo jest kozak)

kubik_CDTi

#26 Post autor: kubik_CDTi »

Ja bym zarzucił OPC,ale dziwnie będzie wyglądać z inną kratką poniżej.
Pozdr.

shell'a

#27 Post autor: shell'a »

mandaloszka pisze:Lepiej chyba cos z drewna wystrogac.!
To ja poproszę jeden - wystrugaj tylko z cedru lub czarnego dębu - poczekam

dejna

#28 Post autor: dejna »

kubik_CDTi pisze:Ja bym zarzucił OPC,ale dziwnie będzie wyglądać z inną kratką poniżej.
ale grill OPC jest w kolorze nadwozia... wiec dochodzi koszt malowania...

i prosze sie trzymac tematu... bez zbędnego... "strugania" :)

kubik_CDTi

#29 Post autor: kubik_CDTi »

Chrom Listwa jest P&P
Pozdr.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#30 Post autor: Lorry »

Ten pierwszy jest OK, bo jest robiony przez FKautomotive a to uznany niemiecki producent akcesoriów tuningowych, raczej badziewia by sobą nie podpisał ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”