immo
Moderator: Sebu$
-
smsylwester
immo
Pytanko co dokładnie rozłącza immo? czy tylko start rozrusznika czy coś jeszcze? Pytam bo mam mały problem z kluczyka nie kręci rozrusznik, a jak wezmę rozrusznik na krótko to zośka pracuje jak ta lala. Do tego świeci mi kontrolka samochodu z kluczem. Czy kodowanie immo to 1. wł. zapłon 2. trzymam przycisk otwierania c.z. aż zamek zareaguje 3. puszczam przycisk 4. wył. zapłon i jest ok?
-
Skasowany użytkownik 6483
Słuchaj, nie wiem jak jest w Zośce ale w mojej dawnej Vectrze B często kluczyk gubił kod. Programowanie to prosta sprawa , o ile dobrze pamiętam , włóż kluczyk do stacyjki, włącz zapłon i wtedy nie wykładając kluczyka ze stacyjki, zamknij auto i otwórz za pomocą przycisków na kluczyku. Mi to pomogło a objaw był taki ,że nie mogłem otworzyć auta ani też zamknąć. Po prostu pilot przestał mi działać. Sprawdź to , może uda Ci się 
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Immo nie ma nic wspólnego z pilotem od centralnego zamka,są zabudowane tylko w jednej obudowie. Immo jest to mała kostka w kluczyku mniej więcej 2x2mm która działa bez baterii,czy na drugim kluczyku dzieje Ci się to samo..? Sprawdź sobie błędy,u Ciebie w benzynce działa chyba metoda gaz hamulec do sprawdzenia błędów..Jeżeli komputer samochodu nie rozpoznaje kodu immo to o ile mnie pamięć nie myli to kontrolka samochodu z kluczykiem powinna systematycznie migać po przekręceniu kluczyka..
-
smsylwester
Dzięki wiem co to jest immo, chyba, że koledze tłumaczyłeś. drugiego kluczyka nie mogę znaleźć, gdzieś go walnełem i nie wiem gdzie, a w moim przypadku znajdę go jak już nie będzie potrzebny. Ma ktoś może schemat instalacji od stacyjki do rozrusznika? w książce sam naprawiam (pdf) ktoś go wywalił. Chyba że ktoś wie co rozłącza immo? kontrolka mi świeci. do sprawdzania błędów mam inne ustrojstwo ale tam spr. immo nie mam, mam błąd egr ale niebawem będę robił emulator i go wywalał.
[ Dodano: Wto Mar 06, 2012 22:11 ]
Temat do zamknięcia. Rozwiązany problem.
[ Dodano: Wto Mar 06, 2012 22:11 ]
Temat do zamknięcia. Rozwiązany problem.