nie działa prędkościomierz...
Moderator: Sebu$
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
najpierw trzeba mieć coś takiego
jeżeli działo by się to non stop to można to znaleźć u elektryka, a jeżeli mi się to zdarzyło 2 razy sporadycznie to będzie ciężko...
jeżeli działo by się to non stop to można to znaleźć u elektryka, a jeżeli mi się to zdarzyło 2 razy sporadycznie to będzie ciężko...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
wtyczka była by prawdopodobna gyby były tylko zaniki wyświetlania prędkości (tak mi sie wydaje)
a tu na postoju potrafi pokazywać że jadę i jak jest fejs podpięty, to też wyświetla w tym czasie prędkość...
a tu na postoju potrafi pokazywać że jadę i jak jest fejs podpięty, to też wyświetla w tym czasie prędkość...
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 19:22 przez BajBus, łącznie zmieniany 1 raz.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
Witam,
miałem podobne objawy. Prędkościomierz wariował, raz pokazywał zero a czasami próbował pracować normalnie. Zapalone kontrolki ABS i kontroli trakcji. Szukałem rozwiązania na forum i trafiłem tutaj. Po przeczytaniu postów pobiegłem do garażu, auto w górę, koło lewe przednie odkręciłem i zobaczyłem przyczynę awarii. Mechanik, który wymieniał osłonę przegubu źle powpinał przewody od abs i co coś tam jeszcze. Ponowne wpięcie przewodów, sprawdzenie pozostałych spinek i auto w dół na jazdę próbną. I .... wszystko ok. Licznik działa, kontrolki zgasły.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
miałem podobne objawy. Prędkościomierz wariował, raz pokazywał zero a czasami próbował pracować normalnie. Zapalone kontrolki ABS i kontroli trakcji. Szukałem rozwiązania na forum i trafiłem tutaj. Po przeczytaniu postów pobiegłem do garażu, auto w górę, koło lewe przednie odkręciłem i zobaczyłem przyczynę awarii. Mechanik, który wymieniał osłonę przegubu źle powpinał przewody od abs i co coś tam jeszcze. Ponowne wpięcie przewodów, sprawdzenie pozostałych spinek i auto w dół na jazdę próbną. I .... wszystko ok. Licznik działa, kontrolki zgasły.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
- gucio1704
- Debiutant
- Imię: Gustaw
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Pozwólcie ze dołączę do tematu ale z prędkościomierzem mam troszkę inny problem. Mianowicie zaniża mi wskazania prędkości i przejechanych km. o jakieś 10%.
Porównywałem z nawigacją.
Oponki nam zgodne z wytycznymi tj. 195/65/15.
Co może być tego przyczyną.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedno komputer wskazuje prawidłowy odczyt.
Porównywałem z nawigacją.
Oponki nam zgodne z wytycznymi tj. 195/65/15.
Co może być tego przyczyną.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedno komputer wskazuje prawidłowy odczyt.
Ludzie zawsze myślą na odwrót .........
nie wiem ile w tym prawdy ale gdzieś czytałem, że producenci aut mają prykaz zawyżania liczników w samochodach, dowodem może być, że ostatnio w nowym caddy jechałem na navi i było to samo.
[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 22:13 ]
o znalazłem http://www.autocentrum.pl/badania-rapor ... ki-klamia/
[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 22:13 ]
o znalazłem http://www.autocentrum.pl/badania-rapor ... ki-klamia/