[B] - Pitt - 1.9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, automat

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Pitt

[B] - Pitt - 1.9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, automat

#1 Post autor: Pitt »

A to moja Zośka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nie wiem, czy to nie jest jakiś składak - gdyby ktoś bieglejszy mógł mnie naprowadzić, byłbym wdzięczny.
Ma tempomat, przednie światła przeciwmgłowe, nie ma navi, podstawowe radyjko, 4x el. szyby.
Moc na hamowni oryginalnie była 107KM, więc mam powody przypuszczać, że to była wersja 100KM, choć w papierach było 120. Sam nie wiem.
Teraz ma 150KM i 350Nm. Raaaaaaaaakieta!!!

adasko

#2 Post autor: adasko »

Ładna sztuka, na klapie tylnej masz 1.9CDTI czyli 120km moze seria nie domagała troszke :lol: jaki przebieg?

Pitt

#3 Post autor: Pitt »

adasko pisze:Ładna sztuka, na klapie tylnej masz 1.9CDTI czyli 120km moze seria nie domagała troszke :lol: jaki przebieg?
126000.
Pewnie w fabryce gorszy dzień mieli, jak ją składali :)

adasko

#4 Post autor: adasko »

A dzwoniles do GM zeby sprawdzić przebieg?

Pitt

#5 Post autor: Pitt »

Przebieg potwierdzałem. Jest prawdziwy.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#6 Post autor: Bodek »

Pitt pisze: nie wiem, czy to nie jest jakiś składak - gdyby ktoś bieglejszy mógł mnie naprowadzić, byłbym wdzięczny.
Ma tempomat, przednie światła przeciwmgłowe, nie ma navi, podstawowe radyjko, 4x el. szyby.
Jak chcesz wiedzieć jak wyjechała z fabryki wrzuć TUTAJ VIN - rozkodujemy.

Autko fajne i na automacie, też się zastanawiam, czy kolejne nie będzie na automacie.

Bezawaryjności życzę - Bodek
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#7 Post autor: Tunio999 »

Ładna :mrgreen: również bezawaryjnej jazdy życzę :)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

1fikol

#8 Post autor: 1fikol »

Bodek pisze:
Pitt pisze: nie wiem, czy to nie jest jakiś składak - gdyby ktoś bieglejszy mógł mnie naprowadzić, byłbym wdzięczny.
Jak chcesz wiedzieć jak wyjechała z fabryki wrzuć TUTAJ VIN - rozkodujemy.

Autko fajne i na automacie, też się zastanawiam, czy kolejne nie będzie na automacie.

Bezawaryjności życzę - Bodek
automat fajna rzecz. napisz kolego jak się jeżdzi tym automatem,bo ja mam easytronic i na razie jest super.
pozdrawiam

Pitt

#9 Post autor: Pitt »

1fikol pisze:
automat fajna rzecz. napisz kolego jak się jeżdzi tym automatem,bo ja mam easytronic i na razie jest super.
pozdrawiam
Po kilkunastu latach jeżdżenia manualem przesiadka na automat była dla mnie ciężkim szokiem. Nie wiedziałem co robić z lewą nogą, cięgle ręka wędrowała mi na lewarek... Na trasie nie wiedziałem, jak wyprzedzać - nie wiedziałem jak zareaguje skrzynia; czy zrzuci jeden czy dwa biegi, jak wysoko będzie się kręcić do zmiany...
Pierwszy zbiornik wyjeździłem ze średnim spalaniem 12l/100km :shock:
Teraz już mieszczę się w 9//100km tylko po mieście.
Jeździ się dobrze, choć muszę przyznać, że czasem trochę brakuje mi mieszania biegami. Wkurza mulenie skrzyni rano. Ale w korku, a najczęściej stoję w korku lewa nóżka odpoczywa, pełen relaks. :)

Fajne jest to, że ujmując gaz mam częściowa kontrolę nad wrzucaniem przez automat wyższych przełożeń. Jeszcze gdyby był jakiś trik na redukcję, to byłbym w niebie.

KOPERNIK

#10 Post autor: KOPERNIK »

Witam.

Ładna ta twoja Zosia :mrgreen: no i jak mówisz do automatu trzeba się nauczyć.
Myślę że będzie dobrze i wiernie służyła w twoich rękach :P

pozdrawiam

zbyszekm800

#11 Post autor: zbyszekm800 »

czy mi się wydaje, czy na zdjęciu lewego boku zderzak przedni , jak tez i nadkole jest w innym odcieniu niż reszta??? na ostatnim zdjęciu tez to widać dokładnie...

Pitt

#12 Post autor: Pitt »

zbyszekm800 pisze:czy mi się wydaje, czy na zdjęciu lewego boku zderzak przedni , jak tez i nadkole jest w innym odcieniu niż reszta??? na ostatnim zdjęciu tez to widać dokładnie...
Być może... ale kompletnie mnie to wali ;-) Dzwona nie miał.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#13 Post autor: Tunio999 »

Pitt, i prawidłowo :D obyś Ty był zadowolony :)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”