Przekaźniki pod maską
Moderator: Sebu$
-
Grzegorz 73
Przekaźniki pod maską
W mojej Zosi wyszedł błąd P0070, w tym silniku czyli Y20DTH wynika że odpowiada za niego przekaźnik w skrzynce pod maską. Z tego co ustaliłem w sklepie opla i wyczytałem na forum jest to przekaźnik o nr:6238624 (przekaźnik czujnika temperatury). No to idę sobie zobaczyć jak to wygląda, otwieram puszkę i co...? A mianowicie są dwa przekaźniki: zielony o nr:03477012 i czarny o nr: 90464760. A gdzie ten co powinien być? W tym przypadku jakoś mi się nie chce wierzyć w zamienniki. Proszę o pomoc.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Nie będe sie wymądrzał sam poczytaj czujnik temperatury masz zintegrowany w przepływce jeśli chodzi o ten model Y20DTH.
http://www.grupy.otopr.pl/blad-p0070--- ... 53360.html
http://www.grupy.otopr.pl/blad-p0070--- ... 53360.html
-
Grzegorz 73
Dziadek13. Już to czytałem i to kilka razy i myślę że zrozumiałem. Tam też jest o tym przekaźniku tj.6238624 lub GM13104109 , tylko że mi chodzi o to ze ja takiego nie mam w Zośce, tylko te które napisałem, w przepływce też brak termistora. a więc wychodzi że
mam nie ten przekaźnik, no ale który?
H.Łajszczak
Odpisałeś mi i pomogłeś na to w dziale silnik, tak mam faktycznie pompę PSG 16, ale nie rozumiem tych przekaźników, powinien być 6238624 co potwierdza wiele osób i serwis opla, a go u mnie nie ma. Może zanim ją kupiłem ktoś włożył to co miał byle działało.
Może macie schematy, jakie tam powinny być przekaźniki.
mam nie ten przekaźnik, no ale który?
H.Łajszczak
Odpisałeś mi i pomogłeś na to w dziale silnik, tak mam faktycznie pompę PSG 16, ale nie rozumiem tych przekaźników, powinien być 6238624 co potwierdza wiele osób i serwis opla, a go u mnie nie ma. Może zanim ją kupiłem ktoś włożył to co miał byle działało.
Może macie schematy, jakie tam powinny być przekaźniki.
-
Grzegorz 73
-
leon
Witam . Dokleję się bo mam problem . W mojej Zosi w przedziale silnika w miejscu skrzyniki przekaźnikowej mam dwa miejsca na przekaźniki i tylko jeden przekaźnik . Według numerów z pokrywki są to 4 i 7 . Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie do czego one służą ? Moja Zośka to wersja z silnikiem 1.8 116KM . 
-
Magic_coin
-
Magic_coin