[B]Tapicerka EKO-SKÓRA

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
przem811

#31 Post autor: przem811 »

No nie... wygląda w miarę ok. Ja nawet na początku skakałam z radości, że mam skóry... No ale jak już zostałam uświadomiona to trochę się zestresowałam.
Miałam w domu piękny komplet kanap z eko skóry. Tani nie był. Zabezpieczałam mleczkami. Po 2letnim okresie gwarancyjnym jak zaczęła pękać to wyglądała jakby stado kotów ostrzyło na niej pazury a złuszczone kawałki roznosiły się po całym domu.

Mama nadzieję, że te w Zefirce są lepszej jakości.
Po jakim czasie użytkowania auta zaczęła się wam przecierać czy pękać? Ciekawa jestem czy jest jakaś magiczna granica czasowa. Na fotelu kierowcy mam lekkie pęknięcie na dole i przecierki wzdłuż oparcia w miejscu jak przeszycie jest.

Czytałam już o sztucznej skórze do wypełnienia pęknięć, szpachli itd.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#32 Post autor: Bodek »

przem811 pisze:....Po jakim czasie użytkowania auta zaczęła się wam przecierać czy pękać? Ciekawa jestem czy jest jakaś magiczna granica czasowa. Na fotelu kierowcy mam lekkie pęknięcie na dole i przecierki wzdłuż oparcia w miejscu jak przeszycie jest..
Moje autko ma 165tys. fotel wygląda OK - nie jest pognieciony, ale mam kilka drobnych rysek - tylko na fotelu kierowcy, przetarć nie mam.
przem811 pisze:....Czytałam już o sztucznej skórze do wypełnienia pęknięć, szpachli itd.
Zamieściłem wyżej w tym temacie dwa specyfiki z Alledrogo - mam zamiar spróbować.
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#33 Post autor: KIT GTO »

http://aukcjewp.wp.pl/renowacja-kierown ... 92911.html

do renowacji taki zestaw wystarczy ci na całą Zoskę , wybierajcie kolor Dark Grey (GRY08)
przem811

#34 Post autor: przem811 »

Dziś kupiłam krem z żółwiem do skóry- 24 zł.
Idę wklepywać........
xrs

#35 Post autor: xrs »

Myślicie że to byłby dobry sposób na pęknięcia http://sklep.lederzentrum.pl/plynna-skora-p-9.html tylko czym to później zafarbować
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#36 Post autor: Wojti »

Ja na Twoim miejscu podjechałbym gdzieś do autodetalingu i zapytał o taką renowację .zawsze to sprawdzeni ludzie i przede wszystkim produkty które używają i maja gwarancję .Wycena nic nie kosztuje a wiesz co masz :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
xrs

#37 Post autor: xrs »

U tapicerów pytałem i miejsce które jest popękane (u mnie fotel kierowcy lewa strona) zastępują całym kawałkiem aż do szwów - koszt waha się 150-180zł.
xrs

#38 Post autor: xrs »

A nie wie ktoś może gdzie można zamówić kawałek takiej właśnie identycznej czarnej eko-skóry (skaj-a) ?
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#39 Post autor: rafant4011 »

znajdź najtańszy fotel jaki tylko jest na portalach ogłoszeniowych w eko skórze i kup, na pleckach (tył fotela) jest duży kawałek skaju a raczej on nie będzie popękany z racji jego umieszczenia :piwo:
tomi2k

#40 Post autor: tomi2k »

Wielkie pytanie do forumowiczów, znalazłem taką oto stronkę,

http://hurtownietapicerskie.pl/szukaj?c ... it_search=

Są tam dwa rodzaje materiałów ze skaju, czy można jakoś po vinie dojść do koloru. Ja mam podartą kanapę z tyłu i pęknięcia na fotelu kierowcy, kumpel by mi zrobił ale nie wiem który mam (mam szary) Da188 czy Da188/2.
Dla mnie wyglądają prawie że identycznie. Jednak jak kupie zły to będzie się różnić odcień
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 13:30 przez tomi2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#41 Post autor: Bodek »

Ja mam w aucie ekoświnię, dla mojego nr VIN, jest tylko taka informacja:

Obrazek
celius

#42 Post autor: celius »

Witam.
Mam zośkę na półskórze (a raczej na półekoskórze :) ) Oczywiście fotel kierowcy od strony drzwi ma juz popękaną skórę. Chciałbym to naprawić i pytanie: Ma może ktoś kawałek skóry która pasowałaby to tej oplowskiej ?
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#43 Post autor: rafant4011 »

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#44 Post autor: rafant4011 »

rafant4011 pisze: 07 kwie 2016, 11:26 znajdź najtańszy fotel jaki tylko jest na portalach ogłoszeniowych w eko skórze i kup, na pleckach (tył fotela) jest duży kawałek skaju a raczej on nie będzie popękany z racji jego umieszczenia :piwo:
Odwołuje to co napisałem powyżej, przerabiałem naprawę siedziska kierowcy, materiał z fotela("plecki") jest niewystarczający na pokrycie siedziska.
Docelowo fotel trafił do tapicera, który dokonał wymiany za 70zł.
Archi69

#45 Post autor: Archi69 »

Witam.

Mam następujące pytanie. Chciałbym wymienić tapicerkę fotela kierowcy, dokładnie część dolną, na której zrobiło się pęknięcie z boku, od wsiadania/ wysiadania. Mam fotele pół- skóra, i trochę mnie to irytuje. I teraz nie wiem, czy pasuje tam też tapicerka od fotela pasażera lub angielskiej wersji Opla, czy tylko tapicerka od kierowcy?

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”