[A] zabudowa tapicerki, boczków bagażnika - rozwiązanie
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
[A] zabudowa tapicerki, boczków bagażnika - rozwiązanie
Witam.
Potrzeba dodatkowych schowków w ZA. Potrzebuję zabudować w jakiś rozsądny i estetyczny sposób boczki bagażnika ( obok 6 i 7 miejsca).
Co proponujecie ?
Ja pomyślałem że można by coś zastosować podobnego jak na oparciu siedzeń przednich ( siatka pleciona), podobne znalazłem: http://allegro.pl/uchwyt-na-drobiazgi-s ... 12505.html
Ale nie do końca pasuje bo wnęki nie mają regularnych kształtów prostokąta a mocowanie tychże siatek trzeba by zrobić wewnątrz wnęk tak aby nie przeszkadzały przy składaniu i rozkładaniu siedzeń.
Co proponujecie lub jak Wy macie może to rozwiązane ?
Potrzeba dodatkowych schowków w ZA. Potrzebuję zabudować w jakiś rozsądny i estetyczny sposób boczki bagażnika ( obok 6 i 7 miejsca).
Co proponujecie ?
Ja pomyślałem że można by coś zastosować podobnego jak na oparciu siedzeń przednich ( siatka pleciona), podobne znalazłem: http://allegro.pl/uchwyt-na-drobiazgi-s ... 12505.html
Ale nie do końca pasuje bo wnęki nie mają regularnych kształtów prostokąta a mocowanie tychże siatek trzeba by zrobić wewnątrz wnęk tak aby nie przeszkadzały przy składaniu i rozkładaniu siedzeń.
Co proponujecie lub jak Wy macie może to rozwiązane ?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 19:20 przez bykmark, łącznie zmieniany 1 raz.
- bykmark
- Mieszkaniec
Problem ?:) to już moja głowa. Jestem zdania że trzeba szukać rozwiązania problemów a nie je od razu tworzyć. Przecież "siatka" może być jak żaluzja tylko odsuwana w pionie.adasko pisze:Kolego a czy taka siatka w tym miejscu ma w ogole sens? Uda ci sie tam coś włożyc? z tego co widze te boczki są dosyć glebokie i moze byc problem.. a czy ZA ma tak mało schowków?
Czekam na Wasze propozycje.
Kosztują tyle = musisz tyle dać pieniędzy
Oryginalna siatka na tunel do Merivy = Chodzi o Opla Merivę A. Na środkowym tunelu w nogach pasażera ma taką siatkę. Nówka w ASO kosztuje tyle, co te pokazane przez Ciebie, a będzie wg mnie solidniejsza. EPC/allegro przed oczy i masz po problemie
Gdzie tu było zagmatwanie ?
Oryginalna siatka na tunel do Merivy = Chodzi o Opla Merivę A. Na środkowym tunelu w nogach pasażera ma taką siatkę. Nówka w ASO kosztuje tyle, co te pokazane przez Ciebie, a będzie wg mnie solidniejsza. EPC/allegro przed oczy i masz po problemie
- bykmark
- Mieszkaniec
Kolego:Mihó pisze:Kosztują tyle = musisz tyle dać pieniędzy
Montaż siatek w ZA w części bagażowej nie jest proste poniewąż nie ma jednej płaszczyzny jak w Meriva foto:
do której można by przymocować siatkę.
Rozumiem i też bym taką siatkę zamocował tylko jest problem.
Może poniższa foto z zaznaczeniem miejsc mocowań rozjaśni sprawę
-
- Mieszkaniec
- Model:
- bykmark
- Mieszkaniec
Ejtam ejtam rzadko będzie się tam ktoś woził -:)
A może coś demontowanego ? Tylko co i jak ?
[ Dodano: Sob Mar 17, 2012 08:19 ]
Znalazłem coś takiego http://www.langzeittest.de/opel-zafira/ ... blagen.php tylko nie widzę szczegółów mocowania?
A może coś demontowanego ? Tylko co i jak ?
[ Dodano: Sob Mar 17, 2012 08:19 ]
Znalazłem coś takiego http://www.langzeittest.de/opel-zafira/ ... blagen.php tylko nie widzę szczegółów mocowania?
- bykmark
- Mieszkaniec
hmm każdy ma jakieś rozwiązanie.beniu31 pisze:ja mam tak zabudowane....dodatkowe 2 schowki jak by nie patrzeć [url=http://img860.imageshack.us/img860/4259/sam0670m.th.jpg]Obrazek[/URL]
A jak koledzy fotki rozwiązania z gumami elastycznymi ?
[ Dodano: Nie Maj 20, 2012 11:11 ]
Moja propozycja:
Zdjęcia na szybko ale kto chce zobaczy wszystko.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 19:21 przez bykmark, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Fajny pomysł, ale to rozwiązanie ma jeden mankament, który mnie osobiście doprowadza do szału. W tych wnękach jest plastik, który jest pusty pod spodem, wystarczy że jakiś przedmiot jest luźny, i zaczyna stukać. Efekt akustyczny jest na tyle drażniący że kilka razy już zatrzymywałem się aby wyciągnąć zawartość zagłębień we wnękach.
Ostatnio kupowałem welur samoprzylepny - pewnie byłby dość dobrym rozwiązaniem na choćby minimalne stłumienie drgań.
Ostatnio kupowałem welur samoprzylepny - pewnie byłby dość dobrym rozwiązaniem na choćby minimalne stłumienie drgań.
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
Zgadza się.Mattai pisze:Fajny pomysł, ale to rozwiązanie ma jeden mankament, który mnie osobiście doprowadza do szału. W tych wnękach jest plastik, który jest pusty pod spodem, wystarczy że jakiś przedmiot jest luźny, i zaczyna stukać. Efekt akustyczny jest na tyle drażniący że kilka razy już zatrzymywałem się aby wyciągnąć zawartość zagłębień we wnękach.
Jedyne co można tam przewozić aby nie stukało to jakieś ręczniki ewentualnie pieluchy dla babelków
Żeby zlikwidować stukanie polecam wnękę wykleić cienkim czarnym filcem. Miałem u siebie podobny problem, zapięcie pasa bezpieczeństwa uderzało mi o tunel i strasznie mnie to denerwowało. Co prawda mogłem wciskać zapięcie między fotel, a tunel, ale często wyskakiwało. Naklejenie filcu na zapięcie skutecznie problem rozwiązało.