Nieszczelny układ do zaworu EGR -mega szarpanie

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
kenny1987

Nieszczelny układ do zaworu EGR -mega szarpanie

#1 Post autor: kenny1987 »

Witam podczas długiej trasy auto zaczelo poszarpywac z biegiem kilometrow coraz mocniej naszczescie nie bylo podjazdow, po otworzeniu maski i mocnym przegazowaniu widoczny byl czarny dym w okolicach dolnej rury od EGR takiej w oplocie myslalem ze na ktorejs z rur jest nieszczelnosc oddalem auto mechanikowi ktory po rozebraniu stwierdzil ze nieszczelnosci byly na łączeniach układu rozkrecił wyczyśćił uszczelki oraz EGR złożył i działa, z tym że po przejechaniu 120 kilometrów poczułem delikatne szarpniecie nie bylo to w takim stopniu jak wczesniej ale boje sie ze to znów to samo .. czy można dokupic taki zestaw uszczelek zeby je powymieniac ? czy przyczyną może być coś innego lub przeciek w jakimś innym trudno zauważalnym miejscu??? Zafira 1,9CDTI 120KM brak DPF
danio

#2 Post autor: danio »

A może zostały gdzieś jakieś nieszczelności na przewodach gumowych. Wystarczy podociągać opaski
kenny1987

#3 Post autor: kenny1987 »

wszystkie opsaki ponoc jedna byla luzna mechanik niby podokrecal itp.

problem rozwiazalem sam dla pewnosci chcialem wykluczyc wtryski i psiknalem contactem do kazdej z wtyczek i wszystko gra , a teraz czy da sie wtyczki dokupic?

podobo sniedziejace piny na wtyczkach od wtryskiwaczy to mankament opli ... :roll:
TuneFORCE

#4 Post autor: TuneFORCE »

Pytaj w ASO na początek, ale raczej cała wiązkę Ci zaproponują
kenny1987

#5 Post autor: kenny1987 »

psikanie kontaktem juz nie pomaga aktualnie przebywam w Holandii i w tutejszym ASO zaproponowali mi całą wiązke za bagatela 508 euro ;) lecz zadzwonilem do swojego ASO w Bielsku Białej i udało kupic mi sie zestaw naprawczy wtyczka i przewody do różnych opli 88 PLN za sztuke jest juz wlutowane i dziala... jak narazie ..... :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”