Problem z radiem cd 70 zafirka - "Headunit SAFE"

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Boyek

Problem z radiem cd 70 zafirka - "Headunit SAFE"

#1 Post autor: Boyek »

Siemanko
mam nie lada problem. Kupiłem 3 tygodnie temu Zafirkę z Radiem cd 70 Navi oraz kolorowym wyświetlaczem. Przy kupnie nie zauważyłem że radio pika co 10 sekund jak jest włączone. Radio normalnie gra, normalnie odtwarza płyty cd tylko pika. W momencie jak chcem coś regulować np. basy lub stację wyskakuje mi komunikat "Headunit SAFE". Dodatkowo nie działał mi komputer pokładowy. Wyświetlał tylko timera i nic więcej. Byłem u kilku elektromechaników którzy mogli coś wiedzieć na ten temat, ale bez TECHA2 nic nie zrobili. Pojechałem do OPLA w Szczecinie, to odblokowali mi jedynie komputer i teraz widzę jedynie spalanie nic poza tym (nawet nie wiem jak sprawdzić temp silnika itd.). Co do radia powiedzieli mi że radio zostało zamienione i niezostało wyzerowane w starym samochodzie. Dziwne trochę bo jeden elektrofachowiec nie z ASO po podłaczeniu się innym kablem niż TECH2 stwierdził, że radio ma wprowadzony KOD (taki jaki dostałem z ASO) i wystarczy jedynie z parować z wyświetlaczem. Niewiem co dalej mam zrobić. Proszę o pomoc lub namiar na kogoś kto mógłby mi to zrobić w zachodniopomorskim.

Mój kontakt boyek.gryfino@interia.pl lub 605 467 642.
Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

W Zafirach B nie ma kodów do radia, loguje się ono automatycznie, spróbuj wylogować to radio i zalogować jeszcze raz.

Aby dać do autka inne radio niż było - musi być najpierw wylogowane.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Boyek

#3 Post autor: Boyek »

Co to znaczy wylogować ? Wylogować ze starego auta? Moje auto zostało sprowadzone z Belgi i raczej nieznajdę auta w którym te radio było.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#4 Post autor: Bodek »

Boyek pisze:Co to znaczy wylogować ? Wylogować ze starego auta? Moje auto zostało sprowadzone z Belgi i raczej nieznajdę auta w którym te radio było.
Wystarczy Poszukać Na Forum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boyek

#5 Post autor: Boyek »

Myślę że jakby chodziło tylko o wylogowanie i zalogowanie tak jak piszesz to zrobiliby mi to w OPLU bez problemów.

kwro

#6 Post autor: kwro »

Aby wylogować potrzebny jest "dawca" wylogować należy przed wyjęciem radia, taka samo jak u "biorcy" należy wylogować obecne radio. Skontaktuj się z Sig_Man ASO Opla rzadko kiedy wie, jak to zrobić :lol:

adasko

#7 Post autor: adasko »

Boyek pisze:Co do radia powiedzieli mi że radio zostało zamienione i niezostało wyzerowane w starym samochodzie.
Dokladnie niewyzerowane=niewylogowane, w polsce sobie niektórzy z tym radza ale w naszej okolicy niestety nie wiem kto moze pomóc

Boyek

#8 Post autor: Boyek »

kwro pisze:Aby wylogować potrzebny jest "dawca" wylogować należy przed wyjęciem radia, taka samo jak u "biorcy" należy wylogować obecne radio. Skontaktuj się z Sig_Man ASO Opla rzadko kiedy wie, jak to zrobić :lol:

Niestety Sig_Man nie odbiera telefonu. :cry: Już nie mam pomysłów, wydzwoniłem już chyba do wszystkich elektroników, radiowców itp. w zachodniopomorskim. :(

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#9 Post autor: KIT GTO »

Boyek pisze:
kwro pisze:Niestety Sig_Man nie odbiera telefonu.
bo ten SigMan to już nie ten sam człowiek, jest dużo innych na jego miejsce ;)

nynek11

#10 Post autor: nynek11 »

Jak chcesz to mogę podać nr tel. do gościa który to radyjko Ci wyloguje tylko jest mały problem bo to gość z Jeleniej Góry ale zawsze można się spytać co i jak Pisz na pw.

Boyek

#11 Post autor: Boyek »

Witam
Jakiś magik wydobył mi z radia nr VIN samochodu w jakim był wcześniej zainstalowany. Udało mi sie również zdobyć kod do tego radia tylko co teraz ?!?! Podobno od mojego jest wyświetlacz a radio oraz panel klimy od jakiegoś innego (Nie mam zielonego pojęcia w jakim celu była ta zamiana)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#12 Post autor: Bodek »

Boyek pisze:.....(Nie mam zielonego pojęcia w jakim celu była ta zamiana)
Panele od klimy padają, radio można wymienić na lepsze - dlaczego nie ;)

Boyek

#13 Post autor: Boyek »

Bodek pisze:
Boyek pisze:.....(Nie mam zielonego pojęcia w jakim celu była ta zamiana)
Panele od klimy padają, radio można wymienić na lepsze - dlaczego nie ;)
Niewiem czy na lepsze bo w moim aucie również była cd 70tka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”