Który to czujnik/wtyczka/kabel - błąd P1180
-
Maniu
Który to czujnik/wtyczka/kabel - błąd P1180
Witam mam cały czas obecny taki oto błąd :
P1180 - Nagrzewnica filtra paliwa, przerwany obwód
(04) - Obecny
Pytanie czy to padł jakiś czujnik, kabel ,nagrzewnica paliwa i ewentualnie gdzie się to znajduję ??
Z góry dzięki za odpowiedź .
P1180 - Nagrzewnica filtra paliwa, przerwany obwód
(04) - Obecny
Pytanie czy to padł jakiś czujnik, kabel ,nagrzewnica paliwa i ewentualnie gdzie się to znajduję ??
Z góry dzięki za odpowiedź .
-
Anony Mous
Filtr paliwa jest podgrzewany. Sprawdź czy kabel idący do kostki w obudowie filtra jest cały i czy ma napięcie.
-
Maniu
-
zice
-
zice
A czy ktoś zna odpowiedź na ww. pytanie Maniu ?Maniu pisze:Ok a czy on jest podgrzewany cały czas ,czy w określonych warunkach ,czy napięcie powinno się pojawić po zapłonie czy po odpaleniu samochodu ??
Z góry dziękuję .
Mam jeszcze jedno.
Czy można na sucho, bez paliwa podłączyć taki filtr czy temperatura jest taka, że coś się uszkodzi ?
Pytam bo mam 2 sztuki używki z demontażu i podłączyłbym je na chwilkę w celu próby tylko nie wiem czy się nie uszkodzą.
-
DaRek7
Nie mam 100% pewności, sprawdzę to jeszcze ale grzałka w filtrze paliwa nie włącza się zawsze. Włącza się poniżej określonej temperatury paliwa. Tak więc nie zawsze pojawia się napięcie na wtyczce/pinach.
Możesz podłączyć ale jak masz zamiar to zrobić? Żeby sprawdzić to najlepiej bezpośrednio z aku...zice pisze:Czy można na sucho, bez paliwa podłączyć taki filtr czy temperatura jest taka, że coś się uszkodzi ?
Pytam bo mam 2 sztuki używki z demontażu i podłączyłbym je na chwilkę w celu próby tylko nie wiem czy się nie uszkodzą.
-
zice
Podłączyłem po kolei każdy z filtrów i niestety kontrolka auta z kluczykiem świeci się nadal i wyskakuje błąd P1180 (nagrzewnica filtra -przerwany obwód). Zmierzyłem i na wtyczce nie mam napięcia. Szukałem bezpiecznika i przekaźnika. Zgodnie z instrukcją powinny być w skrzynce bezpieczników w komorze silnika. Niestety nie ma ich tam. Są tylko wolne miejsca. Szukałem i w kabinie i w komorze silnika, ale nie widzę. Chciałbym ustalić dlaczego nie ma napięcia. A tu kuku. Nie wiem, gdzie jest ten bezpiecznik.
-
Maniu
-
zice
1.9 CDTI 2008 i niestety nadal nie wiem o co chodzi z tym błędem P1180 (04). Może polecicie jakiegoś DOBREGO elektronika-mechnika-hobbystę w pobliżu Warszawa-Lublin. Może podgrzewanie filtra jest na tym samym obwodzie elektrycznym co świece i któraś z nich wysiadła ? Bo zanim odpali kicha mi jak maluch. Błąd powstał po krótkiej jeździe na benzynie.
-
Bartez
-
benbenq
Niedawno tzn. od pierwszych mrozów poniżej -10 stopni zauważyłem ten, że wyświetla mi ten sam błąd oględziny filtra i wtyczek nic nie dały no niby ok wtyki czyste kabelki całe. Ale zauważyłem że nie mam bezpiecznika od tego grzania w skrzynce w komorze silnika bezpiecznik nr 17 o ile to ten
. I mam pytanko jaki powinienem tam założyć bezpiecznik (jaki mocny) no i czy to aby ten