Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam serdecznie wszystkich.
Od nie dawna jestem posiadaczem ZAFIRKI z silnikiem X18XE1. wystąpił problem z abs, na początku było ok do czasu aż kontrolka abs zaczeła się zapalć na stałe przez co też nie działa prętkościomież wiem że może być do wymiany piasta lewa przód wraz z czujnikiem abs. Po podłączeniu komputera wogóle nie można połączyć się z abs-em wynika z tego że nie ma prądu na ,no właśnie na czym ?
proszę o fachową pomoc , mam nadzieję że znajdzie się jakiś uczciwy mechanik.
DZIĘKUJĘ
Witaj. Kolego tam na piaście jest taki pierścień. Kolega w vectrze b miał podobny problem. Mówił że przykleił ten pierścień (bo jak on to stwierdził normalnie się ruszał) i problem zniknął. Może u ciebie jest coś podobnego.
Dziękuję za podpowiedzi ale na piaście wygląda ze jest ok ,jak i również bezpiecznik.
natomiast chciałem sprawdzić napięcie na przewodach do abs-su i namierniku nic nie wskazuje czyli jakaś grupsza sprawa.
Napisałeś że sprawdzałeś napięcie i nie dochodzi,czy sprawdzałeś na wtyczce która jest podłaczona do modułu ABS,jeżeli tam nie masz napięcia to w pierwszej kolejności doprować żeby napięcia zasilające tam się pojawiły.