Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam
mam problem w swojej zafirze b 2005 rok a mianowicie że klimatronik nie pokazuje na wyświetlaczu żadnych parametrów (temperatury, regulacji nawiewu itd.........)natomiast jak się przekręci gałką dmuchawa działa regulacja góra dół również tylko nić nie pokazuje na wyświetlaczu.........
Nie mogę założyć tematu więc napiszę tutaj.
W mojej zafirce po zdemontowaniu tunelu środkowego przestał mi działać zupełnie panel climatronic. Zupełnie martwy, nawet podświetlenia nie ma. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy w tunelu jest coś od czego zależy climatronic ? Przewody są tylko do gniazd zapalniczek i na dole sensor poduszek. Poza tym nie widzę nic, co mogłoby zaszkodzić klimatronicowki. Bezpieczniki sprawdzone i są ok. Nie da się też połączyć komputerem z klimatronikiem.
Nitaka pisze:....
Przy okazji-jeśli ktoś poszukuje profesjonalnego serwisu kliamtyzacji w Białymstoku to slużę pomocą.Żeby uniknąć podejrzeń o kryptoreklamę proszę pisać na priv.
Proszę o adres serwisu klimatyzacji w Białymstoku. Na priva lub w poście.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 12:57 przez ADRIAN2325, łącznie zmieniany 1 raz.
witam wszystkich na forum ZKP
moje pytanie jest czy spręzarka od klimy manualnej ze sprzęgłem nie będzie pracować w zimie???
nie wiem moze to wina tych temperatur niskich na dworze jakies czujniki moze ją trzymają !!!
clinick pisze:witam wszystkich na forum ZKP
moje pytanie jest czy spręzarka od klimy manualnej ze sprzęgłem nie będzie pracować w zimie???
nie wiem moze to wina tych temperatur niskich na dworze jakies czujniki moze ją trzymają !!!
Tak właśnie jest, w zimie nie będzie działać, klima jest zabezpieczona tak aby przy minusowych temperaturach nie dochodziło do oblodzenia parownika.
Jak mi przestała działać klima to okazało się że mam pecha bo urwała się dolna część ramy od chłodnicy klimy. Zakup nowej . Mechanik mówił że oryginalne chłodnice maja bezsensownie zamontowany wentylator na ramie chłodnicy i po jakimś czasie od drgań ja po prostu rozrywa.
witam! chciałbym dołaczyć się do tematu klimy. mam klimę manualną i gdy wczoraj zrobiło się gorąco chciałem włączyć a tu... lipa.posprawdzałem wszystko co się da i wybrałem wydaje się najlepszą opcję,pojechałem dobić klimę.po dobiciu okazało się jednak, że klima dalej nie działa,mechanik sam się zdziwił znalazł przekażnik podpiął kabelek i działa.co się okazało,że sterowanie w przekazniku jest minusem,ktory u mnie nie działa. co to może być?
ma ktoś doświadczenie z czymś podobnym?
pozdrawiam