[B]Ramka wyswietlacza

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
rafi.zafi

#16 Post autor: rafi.zafi »

Koledzy jeszcze raz wracam do wyswietlacz ,bo mnie szlak trafi .Wiec po kolei , niby wszystko ok..komputer ,usterki,chwilowe zuzycie,miodzio ale mam problem z zasiegiem jak pokazuje po zatankowaniu 630 km to spada max do 400 420 i tak stoi nie chce spasc do zera .Kolega opisal tam ze wyswietlacz siemens podobno nie podejdzie do pompy paliwa z 2006 roku, to wiec moje pytanie jakie oznaczenie musi miec wyswietlacz GID aby pasowal do mojej zosi 2006 . zdiecia mojego wyswietlacza sa powyzej .Nie chcialbym wracac do starego wyswietlacz .POMOCY .

chris

#17 Post autor: chris »

ja mam ten sam typ wyświetlacza z 2006 roku też siemensa w aucie z 2007 roku i wszystko śmiga!!!

miałczyk76
Bywalec
Model:

#18 Post autor: miałczyk76 »

Do twojego auta tylko siemens .Masz źle ustawiony index code i to jest przyczyną . :P A wyświetlacz jest dobry

chris

#19 Post autor: chris »

miałczyk76 pisze:Do twojego auta tylko siemens .Masz źle ustawiony index code i to jest przyczyną . :P A wyświetlacz jest dobry
co to za index code??

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#20 Post autor: MieHor »

Tutaj podałem wykaz Index Code do różnych wyświetlaczy, ale jak je wykorzystać niestety nie podpowiem http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6085

rafi.zafi

#21 Post autor: rafi.zafi »

Witam.Dzieki za tak liczne odpowiedzi. Tak jak koledzy pisza trzeba wgrac indeks kodow,op comem jest problem z wgraniem pozostaje Tech 2,ale....z pewnych zrodel dowiedzialem sie ze tym chinolem podobno cos sie da zdzialac ,jutro zaczne testowac co z tego wyjdzie to zobacze i opisze.A mialo byc to takie proste. :lol:

tico0

#22 Post autor: tico0 »

rafi.zafi pisze:op comem jest problem z wgraniem pozostaje Tech 2
Tylko najnowsza dostępna wersja oprogramowania do op-com i po sprawie... ;)

miałczyk76
Bywalec
Model:

#23 Post autor: miałczyk76 »

Op _com i po sprawie nawet pokazuje które indeksy masz do wyboru :D Na pierwszej zakładce w test mode masz podany index który jest ustawiony.Sprawdź czy tego jest wina lub wrzuć na forum to się wypowiemy na temat.

rafi.zafi

#24 Post autor: rafi.zafi »

Więc tak potrzebna była zmiana indeksu kodów ,jest to wymagane przy wymianie wyświetlacza w moim przypadku. Wykorzystałem do tego swojego op-coma z oprogramowaniem chinola w zakladce indeksy kodow jest do wyboru pare opcji programowalem po kolei i obserwowalem wyswietlacz i z zasiegu 430 km zrobil mi 125 tak jak powinno byc. Zostawilem i tescik czy zacznie spadac czy rosnoc i stwierdzam ze jest Git. Dziekuje Tym co naprowadzili mnie na trop.Mam nadzieje ze juz innym bedzie łatwiej.Pozdrawiam.

adnim

#25 Post autor: adnim »

Panowie a ramka do CID do astry jaki ma nr katalogowy ???

Carcom1

#26 Post autor: Carcom1 »

62 36 652 koszt około 70 zł brutto

xxxPietroxxx

#27 Post autor: xxxPietroxxx »

Witam
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc ten trocho odświeżę.
Mam takie pytanko czy ramka z zafiry spasuje do astry??
Bo mam zamiar takie radio zamontować do mojej astry
http://moto.allegro.pl/opel-zafira-b-09 ... 15486.html

chris

#28 Post autor: chris »

nie

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#29 Post autor: KIT GTO »

tu masz taki sam zestaw który będzie pasować

http://allegro.pl/kpl-cd30mp3-astra-h-i ... 33539.html

BZzzBZzz

#30 Post autor: BZzzBZzz »

Witam!

Podpinam mój problem po temat bo nie mogę jeszcze zakładać samodzielnych tematów....otóż w mojej Zosi B mam wyłamane "żaluzje" wlotu powietrza w górnej konsoli....chodzi o ten wlot po lewej stronie od wyświetlacza na górze...

Górna pokrywa siedzi na zatrzaskach...ale aby ją wyciagnąć coś trzyma od strony pokrywy (panela) czołowej konsoli...więc wyciagnąłem radio, wyciągnałem dolny panel z pokrętłem od set klimy....i od dołu puściło....lecz dalej coś trzyma u góry....jakby te oba panele były ze sobą sklejone...

Czy ktoś wie jak to jest mocowane....nie chcę czegoś wyłamać na siłę...a śrub więcej nie widzę???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”