Ponieważ auto kupiliśmy niedawno pojechaliśmy nabić i odgrzybić klimę przed latem. Dziś po raz pierwszy wlazłam w opcje klimatyzacji i zaznaczyłam AC. Nie poczułam nadmuchu więc zmieniłam nawiew na 3 potem 4. Usłyszałam jakieś dziwne odgłosy ale ok. Potem 2 razy jakby szarpnęło autem. Nie wiem czy to podmuch klimy czy wiatraka ale cośtam zaczęło być czuć. Nagle poczułam mocny zapach palenia się jakichś kabli, plastiku i trochę dymu było w aucie.
Zgasiłam i teraz czekam na męża obgryzając paznokcie i zastanawiając się co się stało ile to będzie kosztować.
Dodam, że mam auto bez DPF. EGR raz się świeci a raz nie i jeszcze go nie robiłam. Niedawno wymieniałam filtry, oleje itd.
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2012 17:33 ]
Mąż wrócił od faceta u którego klime nabijaliśmy. Twierdzi, że układ szczelny ale padła sprężarka- nie puszcza powietrza. Ale od czego to się stało???
Załamana jestem. Kolejne 2-3 tys z kieszeni?
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2012 17:55 ]
Koło się kręci, łożysko podobno chodzi. Klimatyzacja trzyma ciśnienie. Nie puszcza tylko płynu chłodzącego do obiegu. Czy faktycznie trzeba szukać nowej sprężarki czy może jakiś element do wymiany?
Proszę, pomóżcie......
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2012 15:41 ]
Mam błąd 53007 czyli ciśnienie, czujnik?