[B]prosba o pomoc w szukaniu takiej pompy ABS
też o tym pomyślałem, warto też załączyć fotkę
Uploaded with ImageShack.us
Mam tylko jeszcze pytanie. Załączyłeś też fotkę sterownika abs, rozumiem że tak dla przykładu, ale z nim się nic nie stało, tak? Gdzie jest zamontowany ten sterownik? Obok pompy? Czy to była fotka tyłu pompy?
Jaki w ogóle błąd wyskoczył w op-comie po awarii pompy?
Mam tylko jeszcze pytanie. Załączyłeś też fotkę sterownika abs, rozumiem że tak dla przykładu, ale z nim się nic nie stało, tak? Gdzie jest zamontowany ten sterownik? Obok pompy? Czy to była fotka tyłu pompy?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
- robik79
- Przeglądacz
- Imię: robik
- Auto: ZAFIRA
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
moje zdjecie to tylko silnik abs rozmontowany elektronika jest pod spodem caloosc jest zamotnowana w takim koszyku widac go za zbiornikiem od chlodnicy jak zamontowalem sterowniik kontrolka DDS zgasla od razu ABS swiecil sie ale podlaczylem op-com kasowanie bledow ale juz zauwazylem ze jest komunikacja z modulem ABS uwaga spostrzezenie bez sterownika mialem bledow w h...kaliope pisze:też o tym pomyślałem, warto też załączyć fotkęMarki pisze:Czyli pompa ABS o numerach 13 246 535 BL zamienna jest z 13 246 540 BR.Specjalnie zapisałem te numery,bo zdjęcia i aukcje z allegro przeminą z wiatrem a info na forum pozostanie dla potomnych.
[url=http://img46.imageshack.us/img46/9660/schowek01f.th.jpg]Obrazek[/URL]
po wykasowaniu op-com wszedzie mam 0 co za ulga
Witam,
właśnie wróciłem od mechanika i zdiagnozował mi usterkę jak w temacie. Po prostu nie działa hamulec na lewym tylnym kole. Czy możecie coś poradzić w temacie - jak widzę sporo w temacie ABS u wiecie. Ja jetem zielony.
właśnie wróciłem od mechanika i zdiagnozował mi usterkę jak w temacie. Po prostu nie działa hamulec na lewym tylnym kole. Czy możecie coś poradzić w temacie - jak widzę sporo w temacie ABS u wiecie. Ja jetem zielony.
Witam świci mi kontrolka ESP w op-com pokazuje blad b0131 blad czujnika cisnienia.
Wiem już że to wina pompy i zalanego w niej czujnika. wiem że regeneracja kosztuje 800zł więc nie mało.
Mam okazję kupić ową pompę za 100zł więc dość tanio można by było zaryzykować może akurat będzie na chodzie.
Tylko pytanie do was koledzy czy taka pompe trzeba jakoś kodowac gdzieś na necie wyczytałem coś takiego, że jak się pompę zamienia z innego samochodu trzeba ją kodować o co w tym chodzi prosze o pomoc.
Wiem już że to wina pompy i zalanego w niej czujnika. wiem że regeneracja kosztuje 800zł więc nie mało.
Mam okazję kupić ową pompę za 100zł więc dość tanio można by było zaryzykować może akurat będzie na chodzie.
Tylko pytanie do was koledzy czy taka pompe trzeba jakoś kodowac gdzieś na necie wyczytałem coś takiego, że jak się pompę zamienia z innego samochodu trzeba ją kodować o co w tym chodzi prosze o pomoc.