POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
olo018

#121 Post autor: olo018 »

Witam polecam warsztat Auto Diesel w Dąbrowie Górniczej ul Łęknice 43 41-300
Naprawa i wymiana pomp wtryskiwaczy i innych znają się na PSG16!!,mogą dojechać do klienta.

- dopisane
Ostatnio zmieniony 24 lip 2011, 13:33 przez olo018, łącznie zmieniany 1 raz.

Senator

#122 Post autor: Senator »

Witam .Polecam Serwis

OLSEN TEAM KLINIKA SILNIKA LUBLIN ul. Bulwarowa 4 .tel. 506 701 250
519 058 928

Rzetelna obsługa bez ściemy znają się na robocie.
Dzięki nim wiem co znaczy 150KM w Zafirze. :driver:

- wpisy powyżej - znajdują się w odrębnym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=107509#107509

proszę o dopisywanie tutaj wszystkich polecanych, sprawdzonych serwisów, mechaników oraz tych których należy unikać - wszystkie propozycję będą przenoszone do tematu wydzielonego z podziałem na województwa
Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 11:03 przez Senator, łącznie zmieniany 1 raz.

GDA

#123 Post autor: GDA »

AUTO-GAZ MSN montaż, serwis, naprawa instalacji gazowych LPG
80-288 Gdańsk, Kruczkowskiego 11
tel: 58 302-42-45, 515-639-427
www.autogaz.pomorze.pl

Jakość usług : 6
Czas realizacji : 6
Przystępność cen : 6
Ocena ogólna : 6

SZYBKO I SOLIDNIE
Przyjechałem wprost z ulicy z problemem "rezerwy", zostałem natychmiast obsłużony w pełni profesjonalnie i szybko. Sposób usunięcia usterki wzorowy - żadnych półśrodków, solidnie i porządnie - do tego bardzo miła obsługa.
Jeżeli masz problem ze swoją instalacją gazową to nie szukaj po mieście fachowej pomocy - już ją znalazłeś!
POLECAM!

- dopisane
Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 14:47 przez GDA, łącznie zmieniany 1 raz.

Butch

#124 Post autor: Butch »

Witam,
nie polecam Car Opel w m. Klaudyn k Wawy, ul. plut. Ciećwierza 39-proponuje omijać ich szerokim łukiem....

a z drugiej strony w sprawie wymiany oleju, filtrów i klimatyzacji polecam "Dar-Oil" w Markach zaraz za MarcPolem. Ceny mają tak niskie że aż mi wstyd płacić tak mało. Naprawdę polecam. Wymieniam tam olej od kliku lat, tak jak mój szwagier, teść i paru innych kumpli...

- dopisane
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 22:16 przez Butch, łącznie zmieniany 1 raz.

losiu

#125 Post autor: losiu »

Nie polecam zakładu MOTOHIT w Szczecin-Mierzyn. Nie działała mi klima więc się do nich przejechałem. Pan "mechanik" podłączył sprężarkę na krótko i stwierdził, że nie działa, że padła cewka. Następnego dnia zadzwonił informując że koszt naprawy 800 zł. Poczytałem i sam się zabrałem za naprawę cewki. Koszt 100 zł i 3h w kanale. Po czym sprężarka dalej nie działała. Padł bezpiecznik. Koszt 40 gr. Takim mechanikom to ja dziękuję.

- dopisane
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 21:39 przez losiu, łącznie zmieniany 1 raz.

polkolpo

#126 Post autor: polkolpo »

Polecam z rejonu śląska

"Diesel Service" Mechanika Pojazdowa Maciej Mazanek

ul. Dworcowa 24, Woźniki, tel. 34 3573251, 607 840 414.

Gość zajmuje się diselkami ogólnie , ale widać , że ma pojęcie , zresztą polecony mi przez kolegę mechanika z Bytomia. Jak on mi to powiedział to jedyny który w tym rejonie ma pojęcie o dieslach. Sam nie chwycił się za moją Zośke , ale polecił mi właśnie jego. Byłem zrobili rozrząd, wymianę filtrów , olej, no i takie tam bzdety zapłaciłem niecałe 1400zł. Koszt z częściami. To chyba cena rozsądna, tak mi się wydaje.
Jedyny mankament to czas oczekiwania, tam wiecznie pełno i na naprawę od ręki nie ma co liczyć. Z drugiej strony czy to mankament ??

- dopisane
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 18:11 przez polkolpo, łącznie zmieniany 1 raz.

Nikoś

#127 Post autor: Nikoś »

Witam
Koledzy poszukuję sprawdzonego elektryka z Warszawy.
W mojej Zosi ucieka gdzieś prąd i chce to jak najszybciej zdjagnozować i usunąć usterkę :) ale nie chciałbym oddać auto w pierwsze lepsze ręce i zostać naciągnięty na kase :)
Pozdrawiam

WALDEMAR

#128 Post autor: WALDEMAR »

Koledzy możecie polecić jakiś warsztat w Łodzi?
Do tej pory jeździłem Do serwis Zabrocki na Puszkina ale po ostatniej wizycie ręcę mi opadły .
A ceny to już naprawdę mają z kosmosu.
Za wymianę wkładu termostatu zażyczyli sobie 150 zł nie mówiąc o innych błedach które mi zrobili podczas naprawy układu chłodzenia.
CZASY ŚWIETNOŚCI TEGO WARSZTATU JUŻ MINEŁY.
NIE POLECAM

moherowedziecie

#129 Post autor: moherowedziecie »

Witam,
czy macie do polecenia mechanika

w Białymstoku bądź okolicach?

Chodzi o wymianę oleju, filtrów i klocków hamulcowych.
Bardzo proszę o info!

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LER
#130 Post autor: oki »

Osobiście mogę zaoferować usługi z zakresu elektryki samochodowej oraz mechanikę;
- naprawy elektryki oraz diagnostyka
- autoalarmy, czujniki cofania etc.
- bieżące naprawy mechaniczne klocki, amortyzatory, oleje filtry itp
- wymiana opon, wyważanie
- zlecenia nie typowe do uzgodnienia np dorobienie jakiegoś oświetlenia czy gniazdka, może zaspawać klapę :>

Kontakt:
Warszawa ul. Dzieci Warszawy 60 (róg Wiosny Ludów Auto-Tech)
tel w sprawach elektyki 501-126-144 to bezpośrednio do mnie
tel w sprawie mechaniki 502-277-354

oki

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#131 Post autor: Bodek »

GrzeŚ_79 pisze:Właśnie odebrałem od elektryka Zośkę po reanimacji przewodów w drzwiach (wymiana na nowe, od kostki do progu) w super cenie. Z czystym sercem polecam tego elektryka.

Trzciałkowski Dariusz.
Elektromechanika samochodowa, regeneracja rozruszników i alternatorów
ul. Spisaka 70, Warszawa-Ursus Mapa
698 669 903
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#132 Post autor: twardypt91 »

Ja szukam jakiegoś serwisu w okolicach Kielc, który będzie wyposażony w stosowny sprzęt umożliwiający aktywowanie tempomatu.
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

voycor

#133 Post autor: voycor »

Stanowczo NIE polecam,

PIT STOP , ul. Szarych Szeregów 5b, Warszawa.
mechanika, elektryka,wulkanizacja,

Naciągacze!!! podjechałem samochodem odpalonym awaryjnie po wielkich trudach i oni o tym wiedzieli, wiedzieli również że byłem wcześniej u innych mechaników, notabene sąsiadów bo tam warsztat przy warsztacie. Diagnoza następnego dnia, uszkodzony komputer 1200zł oczywiście odmówiłem, i skończyło się na dwóch fiolkach specyfiku do czyszczenia wtrysków - 38zł

Bardzo mocno POLECAM

AUTO EKSPERT, WARSZAWA, UL ŻWIRKI
Niestety tylko poważniejsze sprawy u nich robię bo są dość drodzy, ale solidni. Problem z wtryskiwaczami również oni rozwiązali, a wcześniej to dwa rozrządy plus kilka przeglądów bo pewne info dadzą, za hamulce i zawieszenie niestety czeszą jakby to robota dla jubilera była :/

chudyrobert

#134 Post autor: chudyrobert »

Polecam
Elektronika Zafira opel (naprawy kompów na miejscu profesjonalnie) i nie tylko mają porządnego kompa Radom i okolice
http://sirak.pl Ślepowroń 92 , na trasie Radom - Piotrków Tryb. :driver:

Polecam
Autoryzowany serwis BRC Radom ul. Warszawska 172 - Brc Sequent24 z montażem 2600zł profesjonalnie. Polecam osobistą rozmowę i doradztwo z mechanikami na serwisie ogarnięci ludzie :piwo:

artus

#135 Post autor: artus »

Szukam dobrego mechanika z okolic śląska dla mojej zafiry Mam problemy z odpalaniem ale to nie zawsze tylko najczęściej jak silnik jest nagrzany po krótkiej przerwie
Nie wiem czy to układ paliwowy czy rozrusznik czy świece
Występuje coś takiego jakby silnik zaskoczył i zgasł i znowu zapalił a wrażenie że coś się zaraz rozleci takie bardzo nieprzyjemne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”