problem z układem elektrycznym

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Cezar

problem z układem elektrycznym

#1 Post autor: Cezar »

problem z układem elektrycznym a mianowicie jade sobie az tu nagle zapala mi sie migacz na stałe i gaśnie na wyswietlaczu data (godzina i temperatura swieci sie) ,pozniej kawalek dalej spalony bezpiecznik od podswietlenia deski , zapalniczka (ale to jest jeden i ten sam) predkosciomierz przestal dzialac. wymienilem bezpiczniki ale mam tez nowy problem oswietlenie niechce zgasac nie dziala rowniez lampa tylna prawa + podswietlenie rejstracji (jeden bezpiecznik) i gdy mam wlaczone swiatla siedze w aucie z zamknietymi drzwiami piszczek piszczy a powinien tak jak wczesniej piszczec dopiero po odtwarciu drzwi :cry: prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#2 Post autor: timi68 »

Jeśli samochód był bity to przyczyny należ szukać w miejscu naprawy, mnie to wygląda na zwarcie instalacji, radził bym wizytę u dobrego elektryka.

Cezar

#3 Post autor: Cezar »

auto napewno nie bylo bite jest jakies konkretne zwarcie oddam go do elektryka za tydzien i dam znac co bylo

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#4 Post autor: BajBus »

co do podświetlania deski i zegarów, to trzeba by ją rozkręcić i poszukać tam przetartego przewodu...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Cezar

#5 Post autor: Cezar »

w tym problem ze po wymianie bezpiecznika od zegara wszystko działa bez problemu w tej chwili pali mi sie lampka podwietlenie w srodku nawet po zamknieciu centralnym i jeszcze zapaliniczka działa tylko wtedy gdy mam właczone światł

lukasus9

#6 Post autor: lukasus9 »

A jak otworzysz klapę bagażnika to zapalają się światła wsteczne :lol: ... Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać ;)
A tak na poważnie to tak jak koledzy wyżej, radzę podjechać do dobrego elektryka.

Cezar

#7 Post autor: Cezar »

lukasus9 pisze:A jak otworzysz klapę bagażnika to zapalają się światła wsteczne :lol: ... Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać ;)
A tak na poważnie to tak jak koledzy wyżej, radzę podjechać do dobrego elektryka.
hehe ale smieszne tutaj na tym forum sie doradz a nie zartuje kazdy załozyciel temetu oczekuje porady co zrobic zeby bylo dobrze

gwizdenson

#8 Post autor: gwizdenson »

Nie obrażaj się ale taka świątecznie rozświetlona zafa każdego zainteresuje.Ale współczuję i z okazji zbliżających się świąt życzę pogody ducha i dobrego elektryka.

lukasus9

#9 Post autor: lukasus9 »

arek2185 pisze: hehe ale smieszne tutaj na tym forum sie doradz a nie zartuje kazdy załozyciel temetu oczekuje porady co zrobic zeby bylo dobrze
Zgadza się że na forum się doradza i dlatego napisałem, że powinieneś podjechać do dobrego elektryka. Zażartowałem i przeprosiłem, a teraz na dokładkę życzę Ci arek2185 zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :!:

Cezar

#10 Post autor: Cezar »

he he dzisiaj jadac właczyłem kierunek zapalil mi sie wsteczny :P koles za mna tez wbił wsteczny i wycofał :P nie wiedzialem o co chodzi ale jak zajechalem na parking to sie dowiedzialem :lol: :D

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#11 Post autor: MieHor »

arek2185, aż strach się śmiać, nigdy nie wiadomo co tak naprawdę zamierzasz a co pokazuje Twoja fura. Życzę jak najszybszego rozszyfrowania problemów

lukasus9

#12 Post autor: lukasus9 »

Z ta klapą to blisko byłem co :?: :lol: Pozdrawiam :!:

ZAKROPIOLO

#13 Post autor: ZAKROPIOLO »

He he he , żeby nie było tak jak ze standardowym traktorzystą. Jak jedzie z przyczepą i włącza prawy kierunek, to znaczy, że będzie skręcał w lewo... :lol:

Cezar

#14 Post autor: Cezar »

tak to panowie właśnie wyglada ale jeszcze 2000 km z uk do elblaga i odrazu na serwis

Cezar

#15 Post autor: Cezar »

wiec dojechala zrobilo mi zwarcie tam gdzie sobie z tylu zrobilem zapaliczki pod lodówke wypalila cala tylne elektryke :| w serwisie opla zrobili normalnie musialem zaplacic 750 zł ale ze szfagier tam robi to zaplacilem 150 zl plus dwie flachy. przezyje 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”