[B]Ile palą wam CDTi?
A u mnie komputer wyzerowany przy zakupie w stczniu (w czasie tych mrozow po -25 stopni), przejechany rowno 1000 km, wylacznie po miescie, raczej na krotkich trasach. Na chwile obecna spalanie ustabilozowalo sie w granicach 10.5 ale IMHO raczej jeszcze spadnie, ale raczej nie nizej niz do 10. Zwlaszcza, ze za chwile sie sezon klimatyzacyjny zacznie. Zafira B, CDTI 1.7 125KM - nowka. Wyliczenia z realnych km i tankowania zbiezne ze wskazaniami kompa. Ciezka mam noge wiec cudow sie nie spodziewalem co do spalania.
to już nie lepiej kolego trzeba bylo kupic benzynkęlechu pisze:A u mnie komputer wyzerowany przy zakupie w stczniu (w czasie tych mrozow po -25 stopni), przejechany rowno 1000 km, wylacznie po miescie, raczej na krotkich trasach. Na chwile obecna spalanie ustabilozowalo sie w granicach 10.5 ale IMHO raczej jeszcze spadnie, ale raczej nie nizej niz do 10. Zwlaszcza, ze za chwile sie sezon klimatyzacyjny zacznie. Zafira B, CDTI 1.7 125KM - nowka. Wyliczenia z realnych km i tankowania zbiezne ze wskazaniami kompa. Ciezka mam noge wiec cudow sie nie spodziewalem co do spalania.
Zafira z silnikiem z19dtl, średnio w mieście 7,7l - do pracy 27 km w warszawie w jedną stronę, jeżdżę wcześnie rano więc korków nie ma no i toruńską można trochę przycisnąć, jak zakupiłem Zochę 1,5 miesiąca temu, to miała 88 k km zrobione teraz jakieś 90 300km. żadnego wypalania dpf nie miałem i jak na razie - odpukać żadnych problemów z eko-wynalazkami.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Żadnego wypalania przez 3kk km no to raczej go nie posiadasz być może nie zauważyłeś ... a 7.7 po pustym to dość sporo mnie na takiej trasie ~90 - 120 km/h spala mi 6.0raiden pisze:Zafira z silnikiem z19dtl, średnio w mieście 7,7l - do pracy 27 km w warszawie w jedną stronę, jeżdżę wcześnie rano więc korków nie ma no i toruńską można trochę przycisnąć, jak zakupiłem Zochę 1,5 miesiąca temu, to miała 88 k km zrobione teraz jakieś 90 300km. żadnego wypalania dpf nie miałem i jak na razie - odpukać żadnych problemów z eko-wynalazkami.
Pozdrawiam!
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
JL9 = ABSraiden pisze:.....żadnego wypalania dpf nie miałem i jak na razie .....Pozdrawiam!
K13 = UŻYWANY Z FILTREM CZĄSTEK STAŁYCH UKŁADU WYDECHOWEGO
K34 = STEROWANIE TEMPOMATU
to jest według Twojego VIN-u, więc musi się wypalać, albo nie zauważasz , albo ktoś wywalił filtr
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Moja zośka w automacie. 3 tys przejechanych od zakupu. Trasa mieszana - miasto - raczej bez korków i krótkie odcinki autostrad (na szczęście na Śląsku można odcinki międzymiastowe Zabrze - gliwice, zabrze - katowice przejeżdżać autostradami). Pali wg komputera 7,2 l/100 km. Przeliczone ręcznie 7,5 l. Ale myślę, że to i tak piękny wynik
Witam,
mam Zośkę silnik 1,9 CDTI 120KM w automacie z 2007 roku, DPF usunięty i wgrane nowe oprogramowanie sterownika silnika a moje spalanie jest przerażające bo jeżdżąc po mieście 13,6 L
Zastanawiam się czy to wina złego oprogramowania sterownika czy może wtryskiwacze do wymiany, bo wydaję mi się że nawet jak na automat to za duże spalanie. Nie jeżdżę bardzo dynamicznie a spalanie duże.
mam Zośkę silnik 1,9 CDTI 120KM w automacie z 2007 roku, DPF usunięty i wgrane nowe oprogramowanie sterownika silnika a moje spalanie jest przerażające bo jeżdżąc po mieście 13,6 L
Zastanawiam się czy to wina złego oprogramowania sterownika czy może wtryskiwacze do wymiany, bo wydaję mi się że nawet jak na automat to za duże spalanie. Nie jeżdżę bardzo dynamicznie a spalanie duże.