Lampy tył- Zafira A lift- czy jest róznica w wersji Eu a Ang
Moderator: Sebu$
-
gieesiak
Lampy tył- Zafira A lift- czy jest róznica w wersji Eu a Ang
Tak jak w tytule mam następujące pytanie- czy ktoś jednoznacznie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy jest róznica w lampach tylnych do zafirki a poliftowych w wersji europejskiej a angielskiej?
z góry dzięki za info
z góry dzięki za info
-
chabretti
Angielska na pewno ma przeciwmgłowe tylne po drugiej stroniegieesiak pisze:Tak jak w tytule mam następujące pytanie- czy ktoś jednoznacznie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy jest róznica w lampach tylnych do zafirki a poliftowych w wersji europejskiej a angielskiej?
z góry dzięki za info
-
marrrcin
To prawda, zgadzam się z kolegą chabretti , bo w Wielkiej Brytanii jest na odwrót z racji lewostronnego ruchu, więc lampa przeciwmgłowych tylnych będzie u Ciebie z prawej strony, a nie z lewej jak powinno być w Europie kontynentalnej w tym w Polsce. Ale jak coś to pokombinuj z lampami, na pewno Ci się uda, popatrz na listwy podłączeniowe do lamp. Chyba że tylko o część zewnętrzną Ci chodzi, tzn. o klosze lamp, wtedy być, może trzeba będzie wyłamać plastikową zaślepkę z lewej strony(EU Version) żeby było jak należy, a po prawej zostanie Ci otwór ale to szczegół heh. (możesz go zakleić czymś, izolacją lub czymś takim):)
W gruncie rzeczy, tył Vauxhall Zafira a tył Opel Zafira to na 99,9% to samo.
Pozdr

W gruncie rzeczy, tył Vauxhall Zafira a tył Opel Zafira to na 99,9% to samo.
Pozdr
-
Smerfetka
-
marrrcin
-
chabretti
Zgadza się co do lamp przednich (jest inny kierunek padania światła niż w krajach gdzie jest ruch prawostronny).Smerfetka pisze:Wg mnie różni się kąt padania światła i to jak oświetlają czyli będziesz dawał innym po oczach i może Ci auto nie przejść przeglądu plus jeśli to zauważy dokłaaaadny policjant to grozi nawet zabranie dowodu jak się uprzeale to tylko moje zdanie
Tu pytanie było odnośnie lamp tylnych
Takie moje małe spostrzeżenie z innego auta bo do Zafiry do tylnych świateł jeszcze nie zaglądałem. Prawa jak i lewa lampa była przystosowana do krajów UE jak i GB wystarczyło tylko wyciąć zaślepkę w lampie i włożyć żarówkę i przeciwmgłowe było z prawej. Może i w Zafirze są lampy tylne tez tak przystosowane