Źródłem zakłóceń są same lampy (jak je podłączysz pod zewnętrzne źródło będzie to samo). Proponuje oddać lampy (tak będzie najtaniej i najlepiej) i kupić coś innego - sprawdzone przez użytkownikówjohanes pisze:Witam zainstalowałem światła LED do jazdy dziennej : http://allegro.pl/swiatla-dzienne-do-ja ... 44361.html
i teraz mam problem bo radyjko mi nie odbiera po właczeniu ledów niby pisało ze jest Wbudowany EMC emulator który nie wprowadza zaklócen na urzadzenia zamontowane w samochodzie . Czy jest morze cos jakis przekaznik zeby wyeliminować zakłucenia? Pozdrawiam
[A] Dzienne światła LED
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- Albert Einstein
-
flex159
Witam. Zamontowałem dziś http://allegro.pl/mocne-swiatla-jazdy-d ... 12898.html w mojej zafirce B.Przy nie pracującym silniku jest wszystko ok.,natomiast po odpaleniu LED-y mrugają.Pomóżcie,proszę rozwiązać ten problem...
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 20:20 przez flex159, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kamil12luty
u mnie ostatnie cos takiego zaczeło sie dziać ale w listwach diodowych podświetlenia wnętrza auta. Przyczyna okazało sie słabę połączenie listwy z kablami zasilającymy ( nie lutowałem tylko skręciłem na "barana")
Do głowy mi jeszcze przychodzi słaba masa- to może bardoz łatwo sprawdzić. Kabel do minusa na aku i bezpośrednio do diódek
[ Dodano: Czw Cze 21, 2012 23:08 ]
u mnie ostatnie cos takiego zaczeło sie dziać ale w listwach diodowych podświetlenia wnętrza auta. Przyczyna okazało sie słabę połączenie listwy z kablami zasilającymy ( nie lutowałem tylko skręciłem na "barana")
Do głowy mi jeszcze przychodzi słaba masa- to może bardoz łatwo sprawdzić. Kabel do minusa na aku i bezpośrednio do diódek
[ Dodano: Czw Cze 21, 2012 23:08 ]
-
flex159
-
firek
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
flex159, najwyraźniej zasilanie wziąłeś z miejsca w którym nie ma stabilnego napięcia 
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 21:46 przez firek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bykmark
-
Arczi
Jeden i 2-gi sposob opisany przez Ciebie jest niezgodny z przepisami.bykmark pisze:Szukam w komorze silnika punktu gdzie pojawia się +12v po przekręceniu kluczyka.
Po prostu nie chce podłączać świateł wprost pod 12v akumulatora.
Swiatla maja sie zapalac po uruchomieniu silnika a wylanczac po wlaczeniu swiatel postojowych/mijania.
-
kamil12luty
A guzik prawda. Mogą być zamontowane po zapłonie. Nigdzie nie ma mowy że nie mogą sie zapalać po włączeniu zapłonuArczi pisze:Jeden i 2-gi sposob opisany przez Ciebie jest niezgodny z przepisami.bykmark pisze:Szukam w komorze silnika punktu gdzie pojawia się +12v po przekręceniu kluczyka.
Swiatla maja sie zapalac po uruchomieniu silnika a wylanczac po wlaczeniu swiatel postojowych/mijania.
powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika,45)
http://dojazdydziennej.com.pl/p17_Prawo
[ Dodano: Pon Cze 25, 2012 00:10 ]
za akumulatorem jest czarna skrzyneczka otwórz ją a Twym oczom ukaże sie sie plus po włączeniu zapłonubykmark pisze:Odnośnie podłączenia świateł dziennych.
Szukam w komorze silnika punktu gdzie pojawia się +12v po przekręceniu kluczyka.
-
Arczi
kamil12luty, Kolego przeczytaj ze zrozumieniem to co wkleiles 
To cytat z Twojego linka :

To cytat z Twojego linka :
ZYcze z takim podlaczeniem (tylko po przekreceniem kluczyka) spotkania z Policja - szybko wrocisz na ziemiepo przekręceniu kluczyka (włączeniu zapłonu)
Jest napisane kiedy maja sie zapalac wiec dla kogo mialby byc dopisek kiedy nie maja sie zapalac ??kamil12luty pisze:Mogą być zamontowane po zapłonie. Nigdzie nie ma mowy że nie mogą sie zapalać po włączeniu zapłonu
-
kamil12luty
-
Arczi
Glupio mi mi tak pisac ale ok...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Światła_do_jazdy_dziennej
Zwracam uwage ze swiatla do jazdy dziennej moga swiecic wtedy kiedy pracuje silnik.
Jesli ktos ma inaczej zamontowanie nie jest to zgodne z przepisami UE i za to moze Policja takiej osobie zabrac dowod rejestracyjny pojazdu.
Jak nadal masz watpliwosci to zapytaj na stacji diagnostycznej albo zapytaj Policjanta.
[ Dodano: Pon Cze 25, 2012 00:46 ]
Pomijam orginalne "ustawienia" w nowych autach takich jak np. Mercedes gdzie swiatla do jazdy dziennej swieca caly czas (te montowan w zderzakach) ale to inna sprawa i to jest do ustawienia w komputerze pojazdu.
Stacyjka (jak pewnie o tym wiesz) posiada 3 ustawienia kluczyka ale tylko w jednym mozna uruchomic silnik (wlaczyc zaplon) tym samym logiczne jest ze nie bedziesz nonstop trzymal klucza w ostatniej pozycji co niestety wskazuje ze silnik musi pracowac aby swiatla mogly swiecic.kamil12luty pisze:człowieku po przekreceniu kluczyka włącza sie zapłon.
Poczytaj i nie unos sie a jesli nie jestes pewien to umiej sie przyznac zamiast innych wprowadzac w blad.Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika
http://pl.wikipedia.org/wiki/Światła_do_jazdy_dziennej
Ja z Toba nie mam zamiaru dyskutowac.kamil12luty pisze:Kończe z Tobą dyskusje bo nie ma sensu, sam nie wiesz ze piszesz,
Dobra rada jak nie masz pojęcia nie udzielaj sie......
Zwracam uwage ze swiatla do jazdy dziennej moga swiecic wtedy kiedy pracuje silnik.
Jesli ktos ma inaczej zamontowanie nie jest to zgodne z przepisami UE i za to moze Policja takiej osobie zabrac dowod rejestracyjny pojazdu.
Jak nadal masz watpliwosci to zapytaj na stacji diagnostycznej albo zapytaj Policjanta.
[ Dodano: Pon Cze 25, 2012 00:46 ]
Pomijam orginalne "ustawienia" w nowych autach takich jak np. Mercedes gdzie swiatla do jazdy dziennej swieca caly czas (te montowan w zderzakach) ale to inna sprawa i to jest do ustawienia w komputerze pojazdu.
-
Mihó
-
chabretti
-
danio