Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tzn po bokach są specjalne zaczepy z których musisz wysunąć zderzak ja też sam ściągałem i nie było problemu z tym po prostu ustaw się stosunkowo po środku zderzaka i rękoma złap po bokach zderzaka i wysuń go w tył i musi wyjść...
Dokłądnie, tak samo jak przedni, zderzak z tylu trzyma sie na strubach i wsuwanych zaczepach. Trzeba je delikatnie odgiac na koncach i pociagnac - nie boj sie uzyc troche sily, nic tam nie urwiesz.
czy może ktoś odświeżyć temat? będę się zbierał do montażu czujników cofania, a zdjęcie z pierwszego posta uciekło. ile jest tych śrub i gdzie się znajdują?
Kolego, połóż sie pod auto a dojrzysz wszystkie śruby. Demontowałem zderzak jakis czas temu i powiem Ci ,że to drobnostka , wszystko jest na wierzchu i nie potrzeba do tego żadnej filozofii . Kładź się i odkręcaj..na pewno Ci się to uda
toka pisze:czy może ktoś odświeżyć temat? będę się zbierał do montażu czujników cofania, a zdjęcie z pierwszego posta uciekło. ile jest tych śrub i gdzie się znajdują?
mam pytanie, jakie zamontowales czujniki cofania?? i jak one sie sprawdzają, bo tez mysle o zalożeniu.
Witam tak jak w temacie potrzebuje pilnej pomocy poniewaz mam ochote dzisiaj zalozyc hak holowniczy do swojej zafirka A poniewaz znalazlem dzisiaj czas na to i chcialbym sie dowiedziec jak krok po kroku zdemoontowac tylny zdrzak poniewaz nie chce przy okazji uszkodzic tych ,, kochanych ,, plastikowych uchwytów. przeszukalem juz kilka postow ale nic nie znalazlem ciekawego znalazlem tylko opisane do zafiry B a nie wiem czy to jest to samo.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 18:57 przez user31, łącznie zmieniany 1 raz.
Demontaż zderzaka to naprawdę prościzna . Połóż sie pod auto a zoabczysz kilka mocowań , trzeba je odkręcić ale wcześniej zdemontuj lampy bo tam o ile dobrze pamietam , również jest przykręcony ten zderzak. Montaz haka to też luzik bo w podłużnicy są oryginalne otwory na montaż śrub . Jedyne co musisz zrobić to w miejscu przetloczeń na tylnym pasie (zaznaczone miejsce) musisz wywiercić otwory . teraz tak myślę , bo wiem ,że rozwiercałem te otwory ale nie pamiętam do czego one służyły . fakt faktem ,że to wyjdzie "w praniu" .