Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od kupna zafiry mam taki maly problem z trzesacymi sie fotelami z tylu,wywazalem kola juz 2 razy,raz w serwisie opla a raz we francji w zwyklym warsztacie i dalej ten sam problem,troche mi sie wydaje ze maszyny w ktorych wywazalem kola,byly nie kalibrowane bo przeciez wlasciciele maja to w d....A moze fotele sa zle przytwierdzone,jak by tak bylo to nie lataly by na boki chyba....Co o tym myslicie?
A może któraś felga jest delikatnie krzywa i przenosi drgania na kabinę? Miałem tak kiedyś w Zafirze A. Koła dały się wyważyć, a felga biła... i drgały fotele, szczególnie przedni pasażera.
Moze cos w tym jest...Sprawdze jak bede w Pl bo tu,w Fr to o taka usluge nie latwo.Zawieszenie jest dosyc twarde wiec moze samo zawieszenie przenosi takie drgania?Moze wypowiedzial by sie wlasciciel nowej Zafiry,moze u nich tez sa takie obiawy albo byly.
Odnośnie foteli to u mnie jest tak że jeśli zrobię stolik z środkowego fotela i nie zsune bocznych maksymalnie do środka to też występuje efekt trzęsienia , odwrotnie czyli gdy wszystkie fotele są ustawione normalnie i skrajne nie są maks rozsunięte (do oporu) efekt też występuje więc może sprawdź czy poprostu są odpowiednio zblokowane na swoich pozycjach. Ps..trochę mogli zrobić wygodniejsze te siedziska z tyłu bo w porównaniu z tymi z przodu to katastrofa. Pozdrawiam.