Taniej wyjdzie wypolerować - jak masz oryginały.skibimac pisze:Witam, ponieważ przednie lampy są trochę przybrudzone takie jakby zoltawe pomyslalem ze może wymienić na nowe ale nie na te zwykle tylko z soczewkami, może ktoś takie zakładał i napisze jaki jest koszt, czy pasuja itp. dzięki
Lampy przód zafira a
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
-
KOPERNIK
-
KOPERNIK
-
Skasowany użytkownik 6483
-
kamil12luty
-
Paxior
-
Maciek
http://allegro.pl/oryginal-tempo-pasta- ... 63276.html
to jest oryginalna pasta tempo? Bo na allegro też są tempo firmy K2
to jest oryginalna pasta tempo? Bo na allegro też są tempo firmy K2
-
krzys
mam zafirke 2001 chcałbym zamontowac światła dzienne napiszcie gdzie i jak ja chcałem na grilu z przodu jest durzo miejsca
-
chabretti
Witaj kolego w tym poście udokumentowałem montaż swoich światełek http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11366krzys pisze:mam zafirke 2001 chcałbym zamontowac światła dzienne napiszcie gdzie i jak ja chcałem na grilu z przodu jest durzo miejsca
jak klikniesz TAKICH JAK MOJE to Ci się wyświetlą jakie mam ledy.
Mam nadzieje że pomogłem.
-
krzys
wezme sie do pracy jutro mam nadzieje ze sobie poradze mam juz ledy ale z trzema kabelkami maja automat w środku postaram sie zrobić bez zdejmowania zderzaka pozdrawiamchabretti pisze:Witaj kolego w tym poście udokumentowałem montaż swoich światełek http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11366krzys pisze:mam zafirke 2001 chcałbym zamontowac światła dzienne napiszcie gdzie i jak ja chcałem na grilu z przodu jest durzo miejsca
-
Rudy
Nowe lampy - miałem do niedawna vectrę b, razu pewnego "zaliczyłem mały dzwon". Jeden z reflektorów roztrzaskał się. Postanowiłem kupić nowe lampy w okazyjnej cenie, oczywiście zamienniki. Śliczne błyszczące, ale... Ledwo je zamontowałem, nie wszystko pasowało, lustro - odbłyśnik wewnątrz przyklejony był do obudowy silikonem uszczelniającym klosz, wtyczka wielopinowa wpadała do środka, otwory na silniczki regulacji trzeba było poprawiać pilniczkiem itd, itd... kompletna LIPA, a kasa poszła... Nie wspomnę już o lampach tuningowych, tu trzeba się napracować aby doprowadzic je do stanu używalności i dopasować do auta - nigdy więcej chińskich badziewi!!! Czasami jednak stare lampy warto wypolerować u lakiernika, on wie jak to zrobić i ma sprzęt do tego, koszty są banalne, a przynajmniej oryginały zostają.
-
krzys
krzys pisze:wezme sie do pracy jutro mam nadzieje ze sobie poradze mam juz ledy ale z trzema kabelkami maja automat w środku postaram sie zrobić bez zdejmowania zderzaka pozdrawiamchabretti pisze:Witaj kolego w tym poście udokumentowałem montaż swoich światełek http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11366krzys pisze:mam zafirke 2001 chcałbym zamontowac światła dzienne napiszcie gdzie i jak ja chcałem na grilu z przodu jest durzo miejsca
- marek
- Przeglądacz
- Imię: MAREK
- Auto: ZAFIRA 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Dobrze kolega prawi,polać muRudy pisze:Nowe lampy - miałem do niedawna vectrę b, razu pewnego "zaliczyłem mały dzwon". Jeden z reflektorów roztrzaskał się. Postanowiłem kupić nowe lampy w okazyjnej cenie, oczywiście zamienniki. Śliczne błyszczące, ale... Ledwo je zamontowałem, nie wszystko pasowało, lustro - odbłyśnik wewnątrz przyklejony był do obudowy silikonem uszczelniającym klosz, wtyczka wielopinowa wpadała do środka, otwory na silniczki regulacji trzeba było poprawiać pilniczkiem itd, itd... kompletna LIPA, a kasa poszła... Nie wspomnę już o lampach tuningowych, tu trzeba się napracować aby doprowadzic je do stanu używalności i dopasować do auta - nigdy więcej chińskich badziewi!!! Czasami jednak stare lampy warto wypolerować u lakiernika, on wie jak to zrobić i ma sprzęt do tego, koszty są banalne, a przynajmniej oryginały zostają.
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTI
-
martin78
Panowie czy jest mozliwość założenia zwykłych lamp na zwykłe zarówki zamiast ksenonowych ?
Mam pogruchotaną ksenonową lampę i chcę zakupić nową ale nie specjalnie wiem jaką gdzie jak i co powinienem kupić myślałem już o zakupie zwykłych lamp tylko czy nię będzie problemu z zamontowaniem ich skoro wczesniej były lampy ksenonowe?
Mam pogruchotaną ksenonową lampę i chcę zakupić nową ale nie specjalnie wiem jaką gdzie jak i co powinienem kupić myślałem już o zakupie zwykłych lamp tylko czy nię będzie problemu z zamontowaniem ich skoro wczesniej były lampy ksenonowe?