[A] - tomciodol - 2.0 DTI, 101 KM, 2005, Riviera

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
tomciodol

[A] - tomciodol - 2.0 DTI, 101 KM, 2005, Riviera

#1 Post autor: tomciodol »

Tak więc posiadaczami tej Zafirki, (jak wspomniałem w temacie w dziale Powitalnia), staliśmy się w Lipcu 2010 roku z rąk faceta, który masowo sprowadza auta z Holandii i o dziwo same Ople, choć ostatnio przyuważyłem go z Seatem Toledo :) Od razu rzuciło mi się w oczy mega bogate wyposażenie tegoż modelu, m.in. ABS, ASR, ESP, 10 poduch, Klimatronic, piękne 16' felgi, no i ta niby NAVI, która jak się okazuje na nic się zdaje, bo map Polski nie ma i nie będzie :)
Mało tego, piękno tego samochodu podkreśla czarny lakier, który do tej pory zwala mnie z nóg :)
Zdjęcia niestety dodam później, bo mam je na PC'cie :)

Przy zakupie Zosia miała przejechane 155kkm, zaś teraz jest ich już 195kkm.
Jak narazie auto sprawuje się świetnie, standardowo, od wymiany do wymiany, nie kopci, nie pali oleju :)

Do tej pory miała wymienione świece żarowe przy 178kkm i teraz ostatnio, bo przy 194kkm padł czujnik ciśnienia doładowania. Choć w/g mnie nadal coś jest nie tak, ale zobaczymy co powie znajoma złota rączka, jestem umówiony na piątek - czekam :)

Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ? :)

Serdecznie pozdrawiam resztę użytkowników !
Tomasz.

@Edit :
Dodaję zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 15:29 przez tomciodol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Tunio999 »

Opisik fajny tylko jakieś fotki by się przydały :P proszę poprawić zgodnie z regulaminem działu :zolta:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 14:11 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Arczi

#3 Post autor: Arczi »

tomciodol wrzuc VIN w tym temacie i kolega Ci pelne info o autku poda :)
tomciodol pisze:Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ?
Zapewne masz glosniki BOSE - niezle graja jak na serie co ?
W tym info o aucie bedzie tez info jesli masz w/w glosniki - ja u siebie takze mam takie i graja fajnie :D

tomciodol

#4 Post autor: tomciodol »

Tak tak wrzuciłem tam już VIN, czekam na odpowiedź :)
A co do głośników, to jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony :P Przydomowe ognisko czy grill można spokojnie rozkręcić :)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#5 Post autor: Tunio999 »

tomciodol, nooo :D teraz to prezentacja Zośki pierwsza klasa :piwo:

A Zośka fajna i do tego czarna (moja miała być taka)... Miliona kilometrów "bez przeglądu" życzę :mrgreen:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#6 Post autor: Maciek »

Ładny model felg, ZA wychodziła fabrycznie na takich?

tomciodol

#7 Post autor: tomciodol »

Z tego co dowiedziałem się z rozkodowanego VIN-u to wyjechała na właśnie takich felgach z fabryki :)

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#8 Post autor: Kacperuch »

ładna czarnulka :> ładną prezencje ma :P

cris559

#9 Post autor: cris559 »

ładna ;)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#10 Post autor: Bodek »

tomciodol pisze: Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ? :)
UZ8 = GŁOŚNIK,8 BOSE
Maciek pisze:Ładny model felg, ZA wychodziła fabrycznie na takich?
PFY = KOŁO,JEZDNE,ALUMINIUM,5 SZPRYCH,6JX16
QBE = OPONY,205/55 R 16-89V

Ładne autko i fajnie wyposażone, a nawigacją się nie przejmuj, za to masz kolorowy i czytelny wyświetlacz.

Fabryczne nawigacje - to porażka :!:

Miliona kilometrów :piwo:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

tomciodol

#11 Post autor: tomciodol »

Bodek pisze:Fabryczne nawigacje - to porażka :!:
Zgadzam się z tym w pełnej rozciągłości :)

Dzięki Tunio999, Bodek, cris559, Kacperuch - za pochlebne opinie, ja również życzę Wam pełnego zadowolenia z Waszych Zosiek, jak również mnóstwa kilometrów bezawaryjnej jazdy !

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#12 Post autor: twardypt91 »

tomciodol wiesz coś więcej na temat tej wersji wyposażenia? Generalnie ciekawa sprawa z tą wersją Riviera. W necie nic nie mogę znaleźć, moja też Riviera a wyposażenie trochę inne np brak ESP. No i felgi u mnie mają 7 szprych. A może Riviera to jakaś specjalna wersja dla Holandii? Co do map to poszukaj na forum, jest szansa wykorzystać tę navi.
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

tomciodol

#13 Post autor: tomciodol »

Właśnie ja też nie dogooglowałen się o co kaman, ale z tego co mi wiadomo to Riviera = Klimatronic + Centralny zamek z pilota, do niczego więcej się nie dokopałem.
Sądzę, iż na pewno pomocne będzie porównanie rozkodowanych VIN'ów, to może co nieco rozjaśnić sprawę, choć nie musi :)

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#14 Post autor: twardypt91 »

No to jak by co swój rozkodowany VIN mogę wkleić. A teraz zauważyłem, że u Ciebie CID ma inny kolor tła. U mnie jest czarne tło + białe napisy. A tak to wnętrze nie do poznania :lol: Masz wybite na szybach holenderskie numery rejestracyjne?
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

tomciodol

#15 Post autor: tomciodol »

Jeżeli chodzi o CID, to miałem wyłączone światła, dlatego było białe tło :) Po włączeniu świateł automatycznie kolor się zmienia, na ciemniejszy :D
A co do szyb, to mam coś wybite owszem, ale to nie były numery rejestracyjne z Holandii, bo autko stało na blachach 3BJ-N16, a wybite mam 57-PT-NP, więc nie wiem od czego ta zależność :)
P.S. Zapraszam z tym VIN-em na pw, podeślę Ci swój i na odwrót - popatrzymy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”