Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja kiedyś kupiłem tą krótszą i po prostu przykręciłem do otworów na nią w boczkach takie metalowe dystanse o przekroju prostokątnym.Roleta mi tam pasowała i było o.k.
No ale teraz dostałem boczki od poliftowej i po prostu przełożyłem całe,żeby mieć oryginał....
Mój sprawdzony sposób na roletę to obrócenie rolety o 180 stopni i włożenie jej z powrotem tam gdzie była(tyłem do przodu). Wtedy roleta nikomu już nie zawadza. Jedyny minus tej metody to taki że przed wysiadaniem pasażerów ostatniego rzędu trzeba najpierw wyjąć roletę. Ale nie koniecznie bo jeśli posadzimy tam malutkich to wysiądą pod roletką.
Witam odswieże troche temat. Kupilem zafirke po lifcie bez roletki, wiec postanowiłem dokupić. Poczytalem forum i wiem, że musi być krótsza. Sprzedajacy zapewnił mnie, że ma własnie taka, ale przyszła ta dłuższa a kontakt ze sprzedajacym niemożliwy(nie odbiera). Oszukał mnie a że to nie przez allegro to jestem w kropce Może ktoś zamieniłby sie na krótszą.
Próbowałem zdemontować te boczki, wykręciłem śrubę mocującą, ale nie mogłem zdjąć a poza tym chyba nie wygląda to potem estetycznie.
Problem w tym że 90% rolet to "długie" ZA 1999-2002
sam bardzo często kupuję aby uzupełnić braki w autach które przywiozłem z DE
te krótkie z uwagi na zwiekszony popyt są przeważnie dwukrotnie droższe
zanim kupisz popros o wymiar, to eliminuje pomyłki i niewiedze sprzedających
No ale zastanawia mnie kwestia, czym to jest spowodowane ,że rolety do Zafir po lifcie sa krótsze? Przecież wymiary zewnętrzne jak i wewnętrzne wcale sie nie zmieniły, więc co to za dziwna sprawa z tymi roletami?
Witam,mam takie pytanko,nie zwija mi się roleta bagażnika,rozebrałem ją ale oprócz dwóch sprężynek po obu końcach nic tam więcej nie ma,nie mam pojęcia gdzie jest ten mechanizm i na jakiej zasadzie to wszystko działa,czy może ktoś to naprawiał? proszę o pomoc i z góry dziękuję.