Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Diesel Diesel. Ale to stało mi się nagle ruszałem ze skrzyżowania i nagle niema obrotów gasnie. Ale jest tak ze jak sie one zaswieca to po chwili silnik wraca do norlamnej pracy.
Piotrekfr pisze:
U2103 - U2103 Opel-Vauxhall ECM/CAN Data Bus Malfunction
P1590 - P1590 Opel-Vauxhall Ignition Switch Supply Voltage Not Within Limits
P0335 - P0335 Generic Crankshaft Position Sensor A Circuit
P0340 - P0340 Generic Camshaft Position Sensor A Circuit (Bank 1 or single sensor)
P1222 - P1222 Opel-Vauxhall Injection Pump Malfunction
Takie błedy mi pokazał.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
bodek pomoz prosze jesli chodzi o blad 1616 w zafce b silnik 1.9 cdti 120 km
silnik pracuje normalnie
kontrolka z kluczykiem nie gasnie pierwsza tylko po zapaleniu silnika razem z kontr silnika
pewnie to CIM??
zośka nie bralajeszcze udzialu w akcji serwisowej
czy to cos pomoze??
prosze o odp
tzn ze jak sie zglosze na akcje serwisowa to tylko skasuja mi blad??czy wymienia CIM?
a jak skasuja blad a blad znow sie pojawi dajmy na to za miesiac to nie bede mogl juz wrocic na akcje serwisowa skoro juz raz korzystalem?
robimel pisze:tzn ze jak sie zglosze na akcje serwisowa to tylko skasuja mi blad??czy wymienia CIM?
a jak skasuja blad a blad znow sie pojawi dajmy na to za miesiac to nie bede mogl juz wrocic na akcje serwisowa skoro juz raz korzystalem?
Akcja dotyczy modułu CIM - podaj VIN i zobaczysz czy się kwalifikujesz. Nie wymieniają go. Nie polega to też na skasowaniu błędu.
O akcjach serwisowych jest temat na forum.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
witam
szukam i szukam i znaleźć nie mogę takie banalne pytanie gdzie w Zafirze A znajduje się wtyczka pod komputer, czy to jest z lewej strony koło akumulatora?
2003 mam zafire. Dziś zakładam nowy czujnik polozenia walu korbowego podobno ma pomóc a mam pytanie jeszcze co do błędu P1590 bodajze brzmi wysokie napięcie na zaworach czy cos takiego. Ktoś moze mial taki problem? I jak myślicie co trzeba wymienic czy zrobic bo szczerze niemam bladego pojęcia...
P1590 Obwód zaworu elektromagnetycznego podciśnienia, nie pamiętam tylko którego elektrozaworu to dotyczyło ale nie ma ich dużo,może być któryś uszkodzony albo mieć zwarcie na przewodach zasilających..