Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy pomóżcie nie mogę znaleźć nigdzie rozszyfrowania błędu ECN 059761. Całkiem niedawno byłem w sewisie odnośnie akcji serwisowej z modułem CIM bo pojawiały mi się jeszcze błędy 161650 161450 ale po tej akcji błędy znikneły został jeden którego nie mogę rozszyfrować a zauważyłem ostatnio że chyba nieprawidowo działa mi czujnik wycieraczek. Działa jakby czasowo a nie wedle zawartości wody na szybie jak było wczesniej
Taki objaw powoduje uszkodzona podkladka zelowa ktora znajduje sie miedzy czujnikiem a szyba ewentualnie dostało sie powietrze,popatrz na czujnik przez szybe czy nie widac pecherzykow powietrza.pzdr.
Na poczatek zdejmij plastikowa oslone od czujnika i docisnij lekko czujnik do szyby,u mnie to pomoglo.Jesli dalej bedzie tak samo to trzeba by wykluczyc uszkodzenie czujnika bo nie pisales ze go demontowałes wiec ta wkladka nie powinna sie uszkodzic.Wkladke mozna kupic tam gdzie wstawiaja szyby lub na allegro koszt okolo 50 zeta.pzdr.Aha jeden pecherzyk powietrza o ile nie jest centralnie na oczku czujnika raczej nie bedzie powodował zlego dzialania.
Dołączam do trematu, czy miał ktoś ecn: 050074? Odczytałem z listy, że to usterka za wysokich obrotów biego jałowego. Z czym to może być związane? Może z Egr-em?
Duzypajak pisze:Dołączam do trematu, czy miał ktoś ecn: 050074? Odczytałem z listy, że to usterka za wysokich obrotów biego jałowego. Z czym to może być związane? Może z Egr-em?