Wymiana baterii w kluczyku = problem
Moderator: Sebu$
-
rafknaf
Wymiana baterii w kluczyku = problem
Wymieniałem baterie w kluczyku od centralnego zamka. Po wymianie przestało działać otwieranie drzwi z kluczyka i mogę je otwierać tylko normalnie odkluczając. Co mogło sie stać? Czy powinienem jakoś zaprogramować ten kluczyk po wymianie baterii?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Włożyć kluczyk do stacyjki przekręcić, nacisnąć zamykanie i otwieranie, następnym razem użyć opcji szukajrafknaf pisze:Wymieniałem baterie w kluczyku od centralnego zamka. Po wymianie przestało działać otwieranie drzwi z kluczyka i mogę je otwierać tylko normalnie odkluczając. Co mogło sie stać? Czy powinienem jakoś zaprogramować ten kluczyk po wymianie baterii?
Proszę o pomoc.
-
gszuder
I pamiętaj, aby nie wciskać przycisków jak jesteś za daleko od auta. Spowodować to może rozprogramowanie się kluczyka. Wtedy trzeba otworzyć drzwi kluczykiem, przekręcić stacyjkę i nacisnąć jeden z przycisków w kluczyku. Czasami trzeba trochę dłużej poczekać i dłużej przytrzymać przycisk w kluczyku. Ale problemów nie powinno być.
-
mfef
-
samson
rozkodowywanie sie pilota moze byc efektem braku kontaktu na docisku bateri ja tez tak mialem i sa dwa sposoby: polutowac, albo na baterie polozys poskladany papier zeby dociskalo. Ja zrobilem to drugie i dziala. Poczytaj
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
-
rafal1982r
Mi kolega gszuder pomógł mam jeszcze inne pytanko , a nie mogę pisać postów więc przykleję się tutaj bo temat trochę podobny . Mianowicie mam od nie dawna zafirę , chodzi mi o ten pilot o oznaczeniu QX0001A , przyciski działają ( pali się dioda ale autko nie reaguje , wie ktoś coś o tym , a przy okazji kiedy będę mógł pisać nowe posty ?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
-
podbiel
-
bykmark
-
kula
teraz ja dorzucę swoje 3 grosze, otóż bateria wymieniona, kluczyk zaprogramowany.. I dalej raz otwierał, raz nie.. teraz już nie otwiera z pilota wcale, dioda się świeci, zaprogramować w stacyjce nie idzie. Przeszukałem już google itp i już chyba wiem z czym problem, tyle że nie wiem jak to zrobić i prosiłbym o jakąś fotoinstrukcję.. Jak przelutować styki w pilocie? Wyczytałem że często zdarzają się takie rzeczy, i wystarczy przelutować styki i będzie grała gitara. Może ktoś z Was dać fotkę co przelutować. Dzięki i pozdrawiam
-
Skasowany użytkownik 6483
-
podbiel
-
Skasowany użytkownik 6483
Nie wiem jak robiłeś by zakodować od nowa kluczyk ale ja robiłem to w ten sposób : włozyłem kluczyk do stacyjki, przekręciłem go tak aby zapaliły się kontrolki i w takim oto położeniu wciskałem przyciski na pilocie i wtedy m isię drzwi ryglowały i otwierały. Po wyłożeniu kluczyka , zamykałem autko jak chciałem..