Odpryski na masce

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
EL G FRESH

Odpryski na masce

#1 Post autor: EL G FRESH »

Witam,
Pytanko mam tego typu: Na masce mam małe punkciki (odpryki) po kamyczkach. Czy wykonywał ktoś renowację lakieru? Jakie pasty polerskie są uzywane przez osoby zajmujące się tymi rzeczami? Polećcie jakąś dobra pastę (wosk).

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#2 Post autor: Maciek »

Jeżeli odpryski są do podkładu to polerka nic nie pomoże. Kiedyś czytałem jak to robi kolega "z branży" i wziął pomieszał lakier kolor z bezbarwnym i normalnie prawie całą maskę tym pomalował. Później dopiero polerka i nadmiar lakieru zszedł, a odpryski zostały wypełnione :)

Jeżeli chcesz łatwiej to mi na czarnym kiedyś trochę "zeszło" odprysków od wosku koloryzującego (bodajże Tcut). On je bardziej maskuje, ale przynajmniej się tak w oczy nie rzucają.

EL G FRESH

#3 Post autor: EL G FRESH »

OK dzięki za podpowiedź. Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś inne dobre środki to proszę o informację.

Awatar użytkownika
toka
Mieszkaniec
Model:

#4 Post autor: toka »

w aso masz pędzelki z lakierem. porób kropki i polerka

kobus

#5 Post autor: kobus »

JA bym spróbował jednak pastą np Tempo :)

Szymon78

#6 Post autor: Szymon78 »

Tempo nie pomoże... co prawda służbowy tym robiłem ale odpryski do podkładu...zapomnij (mam czarny metalik). Nawet grubsze przetarcie nie jest w stanie usunąć

qla

#7 Post autor: qla »

Zgadza się, tylko zaprawki, potem polerka. ten etap z zaprawkami przede mną jest również, ale jakoś się odwleka wciąż;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”