Czy lampka wewtętrzna powinna być zaświecona cały czas?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
madzer2

Czy lampka wewtętrzna powinna być zaświecona cały czas?

#1 Post autor: madzer2 »

Świeci mi się cały czas lampka wewnętrzna nad kierowcą małą diodą, nie tym światłem co się włącza tylko takim leciutkim. Czy wy też tak macie?
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#2 Post autor: Harry200 »

Jeżeli masz lusterko wewnętrzne fotochromatyczne to po przękręceniu kluczyka ta lampka będzie się świecić cały czas..
Skasowany użytkownik 6483

#3 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Ja również tak mam i już zdążyłem sie do tego przyzwyczaić , nawet to fajnie wygląda wieczorem :D
MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Z18XE

#4 Post autor: MARCEL! »

U mnie ta lampka świeci się tylko jak już jest ciemniej... Tzn. przynajmniej tak to zauważyłem :)
KACPEREK

#5 Post autor: KACPEREK »

Jeżeli w tą lampkę nad lusterkiem włoży się żarówkę diodową to będzie się świecić cały czas, faktycznie nie świeci takim mocnym światłem ale świeci. Tata przełożył żarówkę tą diodową do lampki oświetlenia drugiego rzędu i jest ok. To chyba przez to że w lampce nad lusterkiem jest przygasające światło a nie wyłączające się po zamknięciu drzwi.
madzer2

#6 Post autor: madzer2 »

Wczoraj wyczaiłem że jeśli wyłączy się światła nad pasażerami siedzącymi na kanapie z tyłu w pozycji "neutralnej" to gaśnie z przodu. :) po prostu świecąc z przodu małym światełkiem sygnalizuje że po otwarciu drzwi tylnych zaświeci się w całym aucie. Mam nadzieje że pomogłam :)
MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Z18XE

#7 Post autor: MARCEL! »

Hmm u mnie ta lampka zawsze się świeci jak jest już ciemniej na zewnątrz, bez względu na pozycję włącznika tylnych lampek...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”