Kody Błędów
Witam. Niedawno pojawił się błąd 030300 czyli wypadanie zapłonu na 3 cylindrze. Mechanik stwierdził że to cewka. Cewka została wymieniona wczoraj, a dzisiaj jest to samo czyli błąd 030300 i samochód nie pali na jednym cylindrze i chodzi jak diesel...
Świece są OK, cewka raczej też. Czytałem gdzieś o jakieś wtyczce na cewce, która może powodować te problemy ale strona mi zniknęła. Bardzo proszę o natychmiastową pomoc ponieważ jestem w delegacji...
Pozdrawiam
Świece są OK, cewka raczej też. Czytałem gdzieś o jakieś wtyczce na cewce, która może powodować te problemy ale strona mi zniknęła. Bardzo proszę o natychmiastową pomoc ponieważ jestem w delegacji...
Pozdrawiam
witam moje auto jest po wymianie dwu masy odebralem od mechanika ujechalem 100 km i nagle traci moc nie moze przekroczyć 2 tys obrotow ledwnie sie kula 40 , 50 max zatrzymam się wyłączę zapłon i po chwili odpalę i jedzie dalej niby normalnie 100 i wiecej ale dojeżdżam do świateł ruszam i znowu to samo 30, 40 max pedał do dechy i tak każde światła
postał parę godzin i znowu 100-130 km jedzie i to samo
wywala na wyświetlaczu takie błędy juz nawet znalazłem co oznaczają ale nadal nie wiem co to
ps pierwszy to wiem egr do wymiany ale juz tak jeżdżę 2 lata i działa tylko sie ponoc czasami haczył tak mi gosciu powiedzial jak podpiął pod kompa
P0400 - Rozpoznany zbyt słaby przepływ recyrkulacji gazu wydechowego
(5A) - obecny
P1902 - Za wysokie napięcie czujnika temperatury spalin (rząd 1 czujnik 2)
(05) - Nie występuje
P1901 - Czujnik ciśn. filtra cząsteczek - usterka przewodu elastycznego
(58) - Obecny
P1900 - Temperatura pow. wlot. mierzona przez czujnik temp. spalin (rząd 1 czujnik 2) nieprawdopodobna
(52) - Obecny
co to moze być ? czy cos mechanik sknocił sciagajac skrzynie biegów do wymiany DM?
wywala na wyświetlaczu takie błędy juz nawet znalazłem co oznaczają ale nadal nie wiem co to
ps pierwszy to wiem egr do wymiany ale juz tak jeżdżę 2 lata i działa tylko sie ponoc czasami haczył tak mi gosciu powiedzial jak podpiął pod kompa
(5A) - obecny
(05) - Nie występuje
(58) - Obecny
P1900 - Temperatura pow. wlot. mierzona przez czujnik temp. spalin (rząd 1 czujnik 2) nieprawdopodobna
(52) - Obecny
co to moze być ? czy cos mechanik sknocił sciagajac skrzynie biegów do wymiany DM?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
błędy dotyczą egr-a i dpf-u.misiakrp pisze:witam moje auto jest po wymianie dwu masy odebralem od mechanika ujechalem 100 km i nagle traci moc nie moze przekroczyć 2 tys obrotow ledwnie sie kula 40 , 50 max zatrzymam się wyłączę zapłon i po chwili odpalę i jedzie dalej niby normalnie 100 i wiecej ale dojeżdżam do świateł ruszam i znowu to samo 30, 40 max pedał do dechy i tak każde światła
(5A) - obecny
(05) - Nie występuje
(58) - Obecny
(52) - Obecny
Poczytaj na forum - znajdziesz
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam, po wyczyszczeniu EGR-u i boost sensora (błąd 40056) auta sie całkowicie odmuliło. Po pierwszej jeździe po sprawdzeniu błędów pokazuje teraz jeszcze 7000f. Czego dotyczy ten błąd? Czy to ma cos wspólnego z czyszczeniem, dodam ze boost sensor był całkiem zasyfiony. W trakcie jazdy nie załącza sie serwisowy kluczyk( jak miało to miejsce przed czyszczeniem) więc chyba wszystko ok.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Może TO coś wyjaśniDuzypajak pisze:Witam, po wyczyszczeniu EGR-u i boost sensora (błąd 40056) auta sie całkowicie odmuliło. Po pierwszej jeździe po sprawdzeniu błędów pokazuje teraz jeszcze 7000f. Czego dotyczy ten błąd? Czy to ma cos wspólnego z czyszczeniem, dodam ze boost sensor był całkiem zasyfiony. W trakcie jazdy nie załącza sie serwisowy kluczyk( jak miało to miejsce przed czyszczeniem) więc chyba wszystko ok.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=10484 :>yuri1986 pisze:Witam,
Sprawdzałem jedna zafirę przed zakupem i wyrzuciła następujące błędy:
007071
210870
05007E
05007F