[B] - Bodek: 1,9 CDTI - Cosmo - 120KM - 2007
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie, nie prałem, tak mi się napisało.Maciek pisze:Ładne lustereczko prałeś tapicerę?
Tapicerka wygląda jak nówka - nie ma potrzeby jej ruszać. A pseudo skórę regularnie czyszczę mleczkiem.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Zamontowane siłowniki na przedniej klapie, tak to wygląda:
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 16:54 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bodek
- Zafiromaniak
Niedługo mija kolejny rok eksploatacji autka, więc powoli zaczynam myśleć o wydatkach
To co mnie czeka w październiku:
1) Badanie techniczne - koszt około 100zł
2) Ubezpieczenie - koszt około 1250zł
3) Wymiana oleju wraz z filtrem, filtr paliwa, filtr powietrza, czyszczenie EGR-a, przepustnica i boost, do tego kontrola przewodów do dpf-a i ogólny przegląd zawieszenia - koszt około 450zł,
Jeżeli chodzi o olej w tym roku zdecydowałem się na Mobil1 ESP 0W40 – myślę, że jest to dobry wybór, cena promocyjna w sklepie internetowym MOTOINTEGRATOR to 32,78zł/1l (ale odbiór osobisty w punkcie) - POLECAM, na Alledrogo jest drożej .
Troszkę informacji o oleju: Mobil1 0W40
4) Wymiana tarcz i klocków osi przednie i tylnej - jak na razie zdecydowałem się na firmę Textar, Łukasz (tradelux) zaproponował bardzo przyzwoite ceny, opcjonalnie zastanawiam się nad ATE.
Jakby nie patrzył same wydatki
[ Dodano: Pon Wrz 17, 2012 20:53 ]
No, dzisiaj minęło mi dwa lata na forum - dziękuję Wszystkim za współpracę.
dla Administracji i Zielonych
dla Wszystkich Użytkowników Forum ZKP.
To co mnie czeka w październiku:
1) Badanie techniczne - koszt około 100zł
2) Ubezpieczenie - koszt około 1250zł
3) Wymiana oleju wraz z filtrem, filtr paliwa, filtr powietrza, czyszczenie EGR-a, przepustnica i boost, do tego kontrola przewodów do dpf-a i ogólny przegląd zawieszenia - koszt około 450zł,
Jeżeli chodzi o olej w tym roku zdecydowałem się na Mobil1 ESP 0W40 – myślę, że jest to dobry wybór, cena promocyjna w sklepie internetowym MOTOINTEGRATOR to 32,78zł/1l (ale odbiór osobisty w punkcie) - POLECAM, na Alledrogo jest drożej .
Troszkę informacji o oleju: Mobil1 0W40
4) Wymiana tarcz i klocków osi przednie i tylnej - jak na razie zdecydowałem się na firmę Textar, Łukasz (tradelux) zaproponował bardzo przyzwoite ceny, opcjonalnie zastanawiam się nad ATE.
Jakby nie patrzył same wydatki
[ Dodano: Pon Wrz 17, 2012 20:53 ]
No, dzisiaj minęło mi dwa lata na forum - dziękuję Wszystkim za współpracę.
dla Administracji i Zielonych
dla Wszystkich Użytkowników Forum ZKP.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 16:55 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
Wymieniłem dzisiaj oświetlenie wewnątrz autka na Led-owe.
Muszę stwierdzić, że światełko dość zimne i trzeba będzie się przyzwyczaić.
Miałem problem ze środkowym przednim światełkiem, dopiero jak założyłem rurkę z Canbusem to świeci poprawnie. Wcześniej nie gasło do końca.
Jeżeli chodzi o przednie boczne - do czytania, to te, które zakupiłem, są troszkę za długie, chociaż się mieszczą, zalecałbym troszkę krótsze
Kupione W5W:
dużo lepsze będą krótsze, czyli < 28mm, szklane W5W mają wymiary 24x11mm
Schowek OK, można wrzucić zwykłą led.
Gorzej z oświetleniem środkowym, w lampce jest tak mało miejsca, że wejdą tylko W5W w oryginalnym rozmiarze, każda dłuższa nie podejdzie.
Oświetlenie tablicy rejestracyjnej OK.
Żaróweczki, które użyłem:
W5W - do oświetlenia środkowego nie podejdą , mogą być do przedniego bocznego i do oświetlenia tablicy rej.
Jak będziecie ściągać oświetlenie drugiego rzędu uważajcie gdzie wsadzać śrubokręt, w podsufitce jest cienka obramówka - żeby jej nie uszkodzić
C10W - do schowka
C10W - oświetlenie przednie środkowe.
Muszę stwierdzić, że światełko dość zimne i trzeba będzie się przyzwyczaić.
Miałem problem ze środkowym przednim światełkiem, dopiero jak założyłem rurkę z Canbusem to świeci poprawnie. Wcześniej nie gasło do końca.
Jeżeli chodzi o przednie boczne - do czytania, to te, które zakupiłem, są troszkę za długie, chociaż się mieszczą, zalecałbym troszkę krótsze
Kupione W5W:
dużo lepsze będą krótsze, czyli < 28mm, szklane W5W mają wymiary 24x11mm
Schowek OK, można wrzucić zwykłą led.
Gorzej z oświetleniem środkowym, w lampce jest tak mało miejsca, że wejdą tylko W5W w oryginalnym rozmiarze, każda dłuższa nie podejdzie.
Oświetlenie tablicy rejestracyjnej OK.
Żaróweczki, które użyłem:
W5W - do oświetlenia środkowego nie podejdą , mogą być do przedniego bocznego i do oświetlenia tablicy rej.
Jak będziecie ściągać oświetlenie drugiego rzędu uważajcie gdzie wsadzać śrubokręt, w podsufitce jest cienka obramówka - żeby jej nie uszkodzić
C10W - do schowka
C10W - oświetlenie przednie środkowe.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 16:56 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.