Felgi stalowe do Zafiry
Moderator: Sebu$
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Stuków i u mnie nie było tylko drżała kierownica po zdjęciu nagi z gazu. Łączniki stabilizatora zmieniałem na wiosnę a teraz poduszki były uszkodzone i po ich wymianie jak ręką odjął.jarecki69 pisze:Czyli od luźnego drążka stabilizacyjnego miałes takie drżenie na kierownicy? Wiesz, ja nie mam żadnych stuków w zawieszeniu póki co ale któż to wie, przy najbliższej okazji przyjrzę sie i stabilizatorowi
Spoko
W wypadku felg stalowych niedowazenia czesto sa niewielkie natowmiast nowe felgi aluminiowe czasem potrzebuja 30-70g aby wywazyc je na "zero".
Mowa oczywiscie o nowych felgach - wyjetych prosto z kartonow i to nie tylko 1 szt na kilka kpl ale wszystkie felgi z kpl.
Niewiem jak z nowymi felgami z gornj polki np. OZ itp i zapewne sa lepiej dopracowane ale te zadko sie nowe trafiaja do wywazania.
Czasem trzeba "krecic" opona na feldze szukajac najmniejszych niedowazen
EOT
W wypadku felg stalowych niedowazenia czesto sa niewielkie natowmiast nowe felgi aluminiowe czasem potrzebuja 30-70g aby wywazyc je na "zero".
Mowa oczywiscie o nowych felgach - wyjetych prosto z kartonow i to nie tylko 1 szt na kilka kpl ale wszystkie felgi z kpl.
Niewiem jak z nowymi felgami z gornj polki np. OZ itp i zapewne sa lepiej dopracowane ale te zadko sie nowe trafiaja do wywazania.
Czasem trzeba "krecic" opona na feldze szukajac najmniejszych niedowazen
EOT
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
No i kupiłem nówki Magnetto Wheels, stalowe, za sztukę zapłaciłem 168 zł... Normalnie to chyba ok 200 kosztują za sztukę.
Generalnie poprzednie felgi były nie od Zafiry A (6.5Jx15 H2 ET37).
Nic nie drga, nie ściąga, zbieżność ok...
Chyba za 168 zł alusów nowych nie idzie kupić a z używkami to sam nie wiem....
Generalnie poprzednie felgi były nie od Zafiry A (6.5Jx15 H2 ET37).
Nic nie drga, nie ściąga, zbieżność ok...
Chyba za 168 zł alusów nowych nie idzie kupić a z używkami to sam nie wiem....
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
No tak. Jeszcze pewnie na zimę by się przydał drugi komplet...
Sprawdzałem po numerze VIN na takiej stronie http://www.unitcat.ru/opel/ i wg tego powinien mieć alufelgi... A niestety nie ma Czyli ktoś przed sprzedażą zdemontował i wstawił koła pierwsze lepsze które rozmiarem pasowały Poza tym wszystko inne się zgadza w wyposażeniu...
Sprawdzałem po numerze VIN na takiej stronie http://www.unitcat.ru/opel/ i wg tego powinien mieć alufelgi... A niestety nie ma Czyli ktoś przed sprzedażą zdemontował i wstawił koła pierwsze lepsze które rozmiarem pasowały Poza tym wszystko inne się zgadza w wyposażeniu...
Marcel
(6.5Jx15 H2 ET37) to typowy rozmiar dla Vectry C przy słabszych silnikach. Na Zafirce A są tak na styku z przepisami, to znaczy że są wyraźnie szerzej niż oryginalne (6,0Jx15 ET 43), o jakieś 18 mm, ale się mieszczą. Ja mam 6,5Jx15 ET40 Aluski i jest bardzo ładnie.
Koledzy dobrze radzili, za 2-3 tyś km przeważ ponownie kółka i powinno być idealnie.
(6.5Jx15 H2 ET37) to typowy rozmiar dla Vectry C przy słabszych silnikach. Na Zafirce A są tak na styku z przepisami, to znaczy że są wyraźnie szerzej niż oryginalne (6,0Jx15 ET 43), o jakieś 18 mm, ale się mieszczą. Ja mam 6,5Jx15 ET40 Aluski i jest bardzo ładnie.
Koledzy dobrze radzili, za 2-3 tyś km przeważ ponownie kółka i powinno być idealnie.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zafira-A 1.6i - 2.2i 03.99 - 07.05 60 - 147kW 6Jx15 5x110x65 ET 43pablo2374 pisze:Pytank: jakie ET powinny mieć felgi stalowe do ZA ?
Zafira-A/OPC 1.6i - 2.2i 10.01 - 07.05 63 - 147kW 6Jx16 5x110x65 ET 39
Rozmiary felg
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.