[A] RUDY Oława - 2.0 DTI, 2005, 101 KM

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Rudy

[A] RUDY Oława - 2.0 DTI, 2005, 101 KM

#1 Post autor: Rudy »

Rudy i Zośka pozdrawiają z Oławy !

Kilka słów o moim autku:

- OPEL ZAFIRA A
- 2.0 DTI ( Y20DTH ) 101 KM
- 03.2005 - przejechane 202kkm
- S.B - 4 STOPNIOWY AUTOMAT
- KLIMATRONIC
- TEMPOMAT
- PODŁOKIETNIK
- KOMPRESOREK W SCHOWKU w BAGAŻNIKU
- ABS, ESP, TC
- ALU 15" (vectra)
- SZYBERDACH EL.
- 2x EL SZYBY
- GRZANE FOTELE
- VIN W0L0TGF7552145442 (prośba o rozkodowanie)

- planowane - dodatkowe oświetlenie kabiny i bagażnika, czujniki parkowania i może coś jeszcze wymyślę :)

Stosunkowo prosty egzemplarz ma to co potrzeba i cieszy :)

Oto kilka ujęć mojej ZAFIRY:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jak się zbiorę to jeszcze kilka fotek umieszczę. Pozdrawiam Rudy.

Arczi

#2 Post autor: Arczi »

Ladna :D Powiedz jak sie automat z tym silnikiem sprawuje ?? Jak spalanie i ogolne wrazenia z jazdy ?

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#3 Post autor: Tunio999 »

Ładna Zośka :D Oby jak najdłużej "bez przeglądu" służyła :piwo:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Rudy

#4 Post autor: Rudy »

No, automat jest git, ale.. nie do dizla :) Działa bardzo ładnie, nieoceniony do miasta (np. Wrocław), na trasie też jest wygodny, ale... spalanie dochodzi do 10l w cyklu mieszanym, jak na ropniaka to mega siorbanie :) co do trasy to niedługo jadę nad morze więc przetestuję. Biegi zmienia ładnie, dość zrywny i dynamiczny jak na 100 koni, trzeba pamiętać o obrotach, ciągle zbijać i do przodu !!! Opinie są takie, że automaty lepiej się mają w benzynie, bo LPG tańszy :)

Ja ze skrzynią trafiłem na dobry egzemplarz, właśnie jestem po wymianie oleju (350zł) w ASB w Długołęce, powiedzieli szerokiej drogi i widzimy się za 60 000 km

Arczi

#5 Post autor: Arczi »

Rudy pisze:ale... spalanie dochodzi do 10l w cyklu mieszanym
No to faktycznie koszmar :shock: Ja musze sie starac zeby mi w miescie wyszlo wiecej niz 7,5l/100km.
Duza roznica w spalaniu, chyba za duza. Dzieki za info :D

Rudy

#6 Post autor: Rudy »

Właśnie podliczyłem zużycie paliwa po trasie nad morze. Przejechałem 1500 km. Sporo drogi ze stałą prędkością na tempomacie (koledzy kierowcy dlaczego tak nie równo jeździcie, raz przyspiesza za chwilę zwalnia, a prosta droga przed nim - tragedia :) ). Po podliczeniach wyszło 6,7 - 7 l/100km. To średnia wartość podliczona na kartce, bo nie mam komputera w Zosi i nie pokazuje. Uważam, że wynik dość dobry jak na 4 biegowy automat, który "wokół komina" pali ok 10l :) Natomiast przyjemność z jazdy ogromna. Po 10 godzinach za kółkiem nie odczułem żadnego zmęczenia, może to automat, może to, że wysoko się siedzi (porównanie do vectry b, którą tez robiłem sporo kilometrów), a może to po prostu opel :)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”