[A] - Tunio999 - 2.2 benzyna, NJoy, 147KM, 2004, SREBERKO
Dobrze ze Wam sie nic nie stalo. Auto mozna kupic ze zdrowiem jest juz gorzej.zloty81 pisze:Ale jak to zabrali?
Jak przeznaczają do kasacji to autko zostaje u Ciebie i nie obchodzi ich co z nim zrobisz.
CO do zabrania auta to od jakiegos czasu cos sie zmienilo i jak jest szkoda calkowita to dostaje sie chyba cala kwote skzody i zabieraja auto albo jego czesc i auto zostaje... Najlepiej zeby sie Tunio wypowiedzial jak to jest...
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:Arczi pisze:Dobrze ze Wam sie nic nie stalo. Auto mozna kupic ze zdrowiem jest juz gorzej.zloty81 pisze:Ale jak to zabrali?
Jak przeznaczają do kasacji to autko zostaje u Ciebie i nie obchodzi ich co z nim zrobisz.
CO do zabrania auta to od jakiegos czasu cos sie zmienilo i jak jest szkoda calkowita to dostaje sie chyba cala kwote skzody i zabieraja auto albo jego czesc i auto zostaje... Najlepiej zeby sie Tunio wypowiedzial jak to jest...
1. Wrak zostaje u Ciebie.
2. Wrak wystawiają na aukcję (i wtedy nie liczy się kto go za ile kupi)a Tobie wypłacają całość na tyle ile go wycenili.
Ja wybrałem opcję drugą...
- Albert Einstein
Ok a co w opcji nr.1 ??Tunio999 pisze:Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:
2. Wrak wystawiają na aukcję (i wtedy nie liczy się kto go za ile kupi)a Tobie wypłacają całość na tyle ile go wycenili.
- Tunio999
- Zafiromaniak
Próbujesz go sprzedać na części i może uda się nazbierać tyle co ubezpieczyciel wyceniłArczi pisze:Ok a co w opcji nr.1 ??Tunio999 pisze:Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:
- Albert Einstein
Czekaj czyli co ? Ubezpieczyciel zostawia Cie na lodzie bez kasy z wrakiem ?? Chyba cos niebardzo...Tunio999 pisze:Próbujesz go sprzedać na części i może uda się nazbierać tyle co ubezpieczyciel wycenił
Kiedys bylo tak ze jak ubezpieczyciel orzekl szkode calkowita to wyceniali auto w/g ich taryfikatora po VIN-ie auta i dostawalo sie 80% tej kwoty jako szkode calkowita (wiem bo przerabialem to) a wrak auta zostawal u wlasciceila i decydowal co z nim zrobi : albo naprawi albo zezlomuje.
Mysle ze teraz musi byc podobnie tyle ze jest opcja ze moga zabrac wrak ale musza dac jakas wieksza kase.
- Tunio999
- Zafiromaniak
Szkoda jak choler.... Zośki, tym bardziej, że 0,5 roku tylko ją miałem...janekW67 pisze:Auta szkoda, ale najważniejsze,że Wy jesteście cali!
Ale myślę powoli o drugiej Zośce tylko, że B i w panoramie
- Albert Einstein
spokojnie za kilka dni wróci na pewien serwis aukcyjny jako nie bity, fumfelnówka.wojto1974 pisze: Wyrazy współczucia z powodu "śmierci ZOśki"
nie krzycz bo - tfu tfu - o nas też tak mogą mówić. Nie znane są losy.wojto1974 pisze:ch..j w du...ę sprawcy wypadku
Najważniejsze że pasażerowie wrócili do domku o własnych siłach.
- Tunio999
- Zafiromaniak
Ojj już chyba nie wróci Mam dokument rozbiórki Zośki na części - z reszto który muszę zanieść do wydziału komunikacji razem z przebitymi blachami rejestracyjnymi oraz z kartą pojazdu w której to odcięto lewy górny róg...podbiel pisze:spokojnie za kilka dni wróci na pewien serwis aukcyjny jako nie bity, fumfelnówka.
- Albert Einstein