[A] - Tunio999 - 2.2 benzyna, NJoy, 147KM, 2004, SREBERKO

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
pablo2374

#61 Post autor: pablo2374 »

o w mordeczkę :shock: szkoda ale i tak dobrze że wam nic się nie stało

Arczi

#62 Post autor: Arczi »

zloty81 pisze:Ale jak to zabrali?
Jak przeznaczają do kasacji to autko zostaje u Ciebie i nie obchodzi ich co z nim zrobisz.
Dobrze ze Wam sie nic nie stalo. Auto mozna kupic ze zdrowiem jest juz gorzej.
CO do zabrania auta to od jakiegos czasu cos sie zmienilo i jak jest szkoda calkowita to dostaje sie chyba cala kwote skzody i zabieraja auto albo jego czesc i auto zostaje... Najlepiej zeby sie Tunio wypowiedzial jak to jest...

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#63 Post autor: Tunio999 »

Arczi pisze:
zloty81 pisze:Ale jak to zabrali?
Jak przeznaczają do kasacji to autko zostaje u Ciebie i nie obchodzi ich co z nim zrobisz.
Dobrze ze Wam sie nic nie stalo. Auto mozna kupic ze zdrowiem jest juz gorzej.
CO do zabrania auta to od jakiegos czasu cos sie zmienilo i jak jest szkoda calkowita to dostaje sie chyba cala kwote skzody i zabieraja auto albo jego czesc i auto zostaje... Najlepiej zeby sie Tunio wypowiedzial jak to jest...
Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:
1. Wrak zostaje u Ciebie.
2. Wrak wystawiają na aukcję (i wtedy nie liczy się kto go za ile kupi)a Tobie wypłacają całość na tyle ile go wycenili.

Ja wybrałem opcję drugą...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Arczi

#64 Post autor: Arczi »

Tunio999 pisze:Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:
2. Wrak wystawiają na aukcję (i wtedy nie liczy się kto go za ile kupi)a Tobie wypłacają całość na tyle ile go wycenili.
Ok a co w opcji nr.1 ??

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#65 Post autor: Tunio999 »

Arczi pisze:
Tunio999 pisze:Ubezpieczyciel przy szkodzie całkowitej zawsze wylicza wartość "wraku". Przeważnie jest to wartość dużo zawyżona... W moim przypadku było 6800zł... I zawsze są dwie opcje:
Ok a co w opcji nr.1 ??
Próbujesz go sprzedać na części i może uda się nazbierać tyle co ubezpieczyciel wycenił :/
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

Arczi

#66 Post autor: Arczi »

Tunio999 pisze:Próbujesz go sprzedać na części i może uda się nazbierać tyle co ubezpieczyciel wycenił
Czekaj czyli co ? Ubezpieczyciel zostawia Cie na lodzie bez kasy z wrakiem ?? Chyba cos niebardzo...

Kiedys bylo tak ze jak ubezpieczyciel orzekl szkode calkowita to wyceniali auto w/g ich taryfikatora po VIN-ie auta i dostawalo sie 80% tej kwoty jako szkode calkowita (wiem bo przerabialem to) a wrak auta zostawal u wlasciceila i decydowal co z nim zrobi : albo naprawi albo zezlomuje.
Mysle ze teraz musi byc podobnie tyle ze jest opcja ze moga zabrac wrak ale musza dac jakas wieksza kase.

zloty81

#67 Post autor: zloty81 »

Arczi zgadzam się z Tobą zawsze tak było. Chyba ubezpieczyciel Cie chce przekręcić.
BTW co to za ubezpieczyciel? MTU? :evil:

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#68 Post autor: chabretti »

Szkoda Wojtku Zośki :(

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB

#69 Post autor: janekW67 »

Auta szkoda, ale najważniejsze,że Wy jesteście cali!
Oczywiście!

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#70 Post autor: Tunio999 »

janekW67 pisze:Auta szkoda, ale najważniejsze,że Wy jesteście cali!
Szkoda jak choler.... Zośki, tym bardziej, że 0,5 roku tylko ją miałem... :cry:

Ale myślę powoli o drugiej Zośce tylko, że B i w panoramie :P
- Albert Einstein

marrrcin

#71 Post autor: marrrcin »

Fakt, szkoda samochodu bo to fajna Zafira była, ale najważniejsze, że Wam nic się nie stało.
Pozdrawiam

MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#72 Post autor: MARCEL! »

O kurczę ! :(
Hmm ja miałem kiedyś tzw. szkodę całkowitą i dostałem 70 % wartości auta... no i auto zostało u mnie. Auto zrobiłem (właściwie tylko zderzak i klapa od silnika z tyłu, bo był to Fiat 126p) i do dzisiaj jeździ :>
Dobrze, że nic Wam się nie stało...
A można wiedzieć gdzie to było ?

wojto1974
Przeglądacz
Model:

#73 Post autor: wojto1974 »

O kur.......a.!!!! Dobrze Tuniu że Wam się nic nie stało!!!! Wyrazy współczucia z powodu "śmierci ZOśki" , ale tak naprawdę najważniejsze Wasze zdrowie. Pozdrawiam, i ch..j w du...ę sprawcy wypadku
FUTBOL TO NIE SPRAWA ŻYCIA I ŚMIERCI.... ....TO WIECEJ NIŻ TO

podbiel

#74 Post autor: podbiel »

wojto1974 pisze: Wyrazy współczucia z powodu "śmierci ZOśki"
spokojnie za kilka dni wróci na pewien serwis aukcyjny jako nie bity, fumfelnówka.
wojto1974 pisze:ch..j w du...ę sprawcy wypadku
nie krzycz bo - tfu tfu - o nas też tak mogą mówić. Nie znane są losy.
Najważniejsze że pasażerowie wrócili do domku o własnych siłach.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#75 Post autor: Tunio999 »

podbiel pisze:spokojnie za kilka dni wróci na pewien serwis aukcyjny jako nie bity, fumfelnówka.
Ojj już chyba nie wróci :/ Mam dokument rozbiórki Zośki na części - z reszto który muszę zanieść do wydziału komunikacji razem z przebitymi blachami rejestracyjnymi oraz z kartą pojazdu w której to odcięto lewy górny róg...
- Albert Einstein

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”