opony zimowe
Moderator: Sebu$
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Ja mam takie http://www.oponylux.pl/opony/osobowe/zi ... -15/1.html podobnież jest to produkt Continentala na rynek europejski. Jestem z nich zadowolony i w górach dały sobie rade.
w polonezie tez mi sie sprawdzily ale rozmawiajac w sklepach kazdy odradza ze glosnia i kiepsko trzyma sie na mokrej nawierzchni oraz na sniegu tez sobie nie radzi ;/ nokiany w innym aucie mi sie spisaly rewelacyjnie ale teraz jak są robione w rozji nie finlandii to opinie zbieraja coraz gorsze.
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 12:26 ]
a co sadzicie o tej oponce: Michelin Alpin A4
195/65R15 91 T ? opinie sa dobre ceny rowniez nie sa zle.
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 12:26 ]
a co sadzicie o tej oponce: Michelin Alpin A4
195/65R15 91 T ? opinie sa dobre ceny rowniez nie sa zle.
Też będę musiał kupić przed sezonem. Wszelkie sugestie byłyby mile widziane.
Od siebie dodam, że w Astrze mam Goodyeary UltraGrip 7 i są to rewelacyjne opony. Jeśli tylko cena będzie akceptowalna, to do Zafiry też takie kupię, a może nie takie, ale raczej UltraGripy 7+ albo 8, bo 7-ki już chyba nie są dostępne.
Od siebie dodam, że w Astrze mam Goodyeary UltraGrip 7 i są to rewelacyjne opony. Jeśli tylko cena będzie akceptowalna, to do Zafiry też takie kupię, a może nie takie, ale raczej UltraGripy 7+ albo 8, bo 7-ki już chyba nie są dostępne.
W przystępnej cenie polecam jeszcze Uniroyal MS Plus 66.
no raczej nie będzieborsooq pisze:Goodyeary UltraGrip 7
tylko trzeba patrzeć gdzie są robione bo cena i jakość w tym wypadku idzie w parze. różnica między Polską a Niemcami nawet 5 dych za starsze niemieckie.borsooq pisze:UltraGripy 7+ albo 8
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Polecam - mam WRG2 94XLtofo pisze:ja mysle na nokianami ale kurcze sa tak rozne opinie ze zwatpilem ;/
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
rozmawialem ostatnio z wulkan izatorem i zdecydowanie odradzil kupowac opony firmy nokian. 3 lata temu jeszcze robili dobre ale ostatnio te opony wytrzymuja 2 sezony i zaczynaja sie problemy z jazda na sniegu.
Ostatecznie zdecydowalem sie na Michelin Alpin A4. opinie bardzo dobre a cena 260 zł za oponke tez nie jest zła. opinia podziele sie po pierwszych kilometrach na sniegu
Ostatecznie zdecydowalem sie na Michelin Alpin A4. opinie bardzo dobre a cena 260 zł za oponke tez nie jest zła. opinia podziele sie po pierwszych kilometrach na sniegu
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem czy ja jestem głuchy czy nie takie opony mam, ale właśnie na zimę zakładam Frigo 2 195/65/15 i stwierdzam, zę są cichsze od np. Uniroyal SnowProx.
Dobrze się trzymają, nalatałem na nich już 40kkm i po ostatniej zimie mam jeszcze 4mm bieżnika (założone na początku listopada a zdjęte pod koniec kwietnia).
Wcześniej w służbówkach też standardowo szef kupował te gumy i nie było problemu (najpierw Frigo a potem Frigo 2).
Może i są jakieś inne lepsze, ale ja osobiście w tej cenie nie miałem okazji znaleźć lepszych.
Dobrze się trzymają, nalatałem na nich już 40kkm i po ostatniej zimie mam jeszcze 4mm bieżnika (założone na początku listopada a zdjęte pod koniec kwietnia).
Wcześniej w służbówkach też standardowo szef kupował te gumy i nie było problemu (najpierw Frigo a potem Frigo 2).
Może i są jakieś inne lepsze, ale ja osobiście w tej cenie nie miałem okazji znaleźć lepszych.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Na alledrogo jest bardzo dobra cena na te oponki - koszt 4 szt. z wysyłką 740 zł w rozmiarze 195/65/18
Alledrogo
Alledrogo
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Ale się zdziwiłem jak zobaczyłem cenę i rozmiar w twoim opisieBodek pisze:Na alledrogo jest bardzo dobra cena na te oponki - koszt 4 szt. z wysyłką 740 zł w rozmiarze 195/65/18
Alledrogo
Ogólnie nie polecam tych opon do wyższych samochodów typu van, są ''miękie'' na zewnątrz gdzie dają dużą podsterowność na zakrętach i zmniejszają znacznie trzymanie auta na trasie.