Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
podbiel pisze:to po co sprzedający zaprasza z miernikiem lakieru skoro autka
Pewnie po to aby sie potencjalny kupujacy przekonal ze niema pod lakierem 3mm szpachli...
Swoja droga co zlego jest w np dobrze pomalowanych drzwiach ktore mialy jakas niegrozna przycierke ?
podbiel pisze:Druga sprawa czy sam byś taką wziął.
Jesli byl by to element pomalowany dlatego ze mial przycierke to nie widze zadnej przeszkody.
Nowe auta tylko w salonach a i tam idealnych czesto niema...
Panowie - problem jest w tym, że jak kupuję auta to lakierniczo sprawdzam je zawsze ale nigdy aż tak dokładnie. Auta fabrycznie są niekiedy do 150-160!!! (a Astry nawet do 200) i jeśli tyle mi wyszło w pierwszym pomierze to już więcej do tego nie wracałem.
Nie zwróciłem uwagi że z drugiej strony jest 120-130!!!
Faktem jest, że lakier na poziomie 160-180 to wyjątkowo cienka druga warstwa położona zapewne aby przykryć jakieś parkingówki. (góra drzwi przód + góra drzwi tył + tylny błotnik na przejście)
W tym konkretnym przypadku nie ma nawet mowy o demontażu drzwi czy czymkolwiek więcej. Auto jest na 100% bezwypadkowe i nie ma na nim grama szpachlu.
Szczeliny wszystkie są w normie bo nie jest to pierwszy Opel na moim podwórku (przewinęło ich się tu setki).
Witam.Pewnie nie w tym miejscu piszę ale jestem nowy -myślę że zrozumiecie
Panie Andrzeju nie mam jeszcze możliwości wysyłania pw a mam prywatne pytanie więc mógłby mi Pan podać jakiś e-mail kontaktowy?Dzięki i pozdrawiam
Witam
Mam zamiar kupić Zafirę u Pana Andrzeja. Przeczytałem wszystkie posty i na razie jestem za. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś komentarze proszę o wiadomość na maila. djoga@poczta.onet.pl
Znam ten sklep już od jakiegoś czasu - jakieś pół roku temu mój dobry znajomy zakupił w nim Zafirkę A 1.8 i zagazował. Jeździ bezproblemowo i jest bardzo zadowolony. Bardzo chwalił i profesjonalizm i stosunek do klienta.
Ja szukam Zafiry B 1.8, ale nie będę wrzucał gazu - nie kalkuluje się przy tak niskich przebiegach (8-10 tys. rocznie). Z bieżącej oferty sklepu nie skorzystam, ale będę trzymał rękę na pulsie i czyhał na lepiej wyposażoną wersję - klimatronik i czujniki parkowania to niezbędne minimum (żona będzie parkować, ewentualnie mogę sam dołożyć czujniki później, ale wolałbym nie). Pakiet wizualny OPC line byłby mile widziany. Rocznik 2007/08, chciałbym się zamknąć w okolicach 35 tys. zł i zakupu dokonać w okolicach marca/kwietnia (chyba że wcześniej trafi się perełka).
Ja zakupiłem 2tyg. temu Zośkę u Pana Andrzeja i pochwalam takie podejście do klienta. Rzetelnie, pełna dokumentacja i duża wiedza. Najlepszym dowodem są słowa żony po pierwszych oględzinach "ja chce od niego kupić":) Oby samochód się tak dobrze sprawował jak odbyła się sprzedaż.
przyłączam się do wszystkich opinii o Panu Andrzeju.
Jakieś dwa miesiące temu zakupiłem od niego ZA 1.8 16V 2004 - od razu dodam że w bardzo przyzwoitej cenie. Po samochód jechałem z Warszawy pociągiem z dziewczyną. Pan Andrzej odebrał nas o 7 rano z PKP. Po czym zawiózł do do domu i poczęstował kawą.
Samochód - wszystko ok bez zarzutów. Dostałem do ręki czujnik lakieru więc sam przebadałem cały samochód.
Potem diagnostyka na stacji "Elear" na Jana Pawła - których nie polecam, dużo się mądrzyli a nie wiele wiedzieli, gdyby nie Pan Andrzej pewnie bym jeszcze dziś tam siedział
Wszystko było w jak najlepszym porządku więc samochód teraz stoi u mnie na parkingu
Dodatkowo zakupiłem opony zimowe na alu także w atrakcyjne cenie
Ja również kupiłem w zeszłym tygodniu Zafirę od pana Andrzeja. Opiszę pokrótce jak to przebiegało, żeby dać pełen obraz transakcji.
Naczytawszy się o nieuczciwych handlarzach, początkowo bałem się kupować samochód sprowadzany z zagranicy. Ponieważ jednak szukałem benzyniaka w dobrym stanie, w Polsce znaleźć było trudno.
Poczytałem więc na forum o panu Andrzeju, pomailowaliśmy i przekonałem się, że warto do Gorzowa pojechać.
Przyjechałem rano pociągiem z Warszawy. Pan Andrzej przyjechał po mnie na dworzec. Obejrzałem samochód, przejechaliśmy się ok. 20 kilometrów. Samochód nie odbiegał od opisu i zdjęć z ogłoszenia, nie był też wypucowany pod sprzedaż.
Ponieważ nie bardzo znam się na samochodach i wciąż byłem ostrożny, pojechaliśmy do ASO na pełen przegląd auta (Tu uwaga: gorzowskie ASO jest chyba najdroższe w kraju - taka usługa kosztuje 530 zł!). Ja zostałem z mechanikiem w ASO, pan Andrzej pojechał do pracy. Mechanik w ASO potwierdził wszystko co najlepsze o wybranej Zafirze: bezwypadkowa, w bardzo dobrym stanie, z oryginalnym przebiegiem, nie było się do czego przyczepić.
Po wizycie w ASO pojechaliśmy na badania techniczne i do pana Andrzeja do domu, gdzie załatwiliśmy wszystkie formalności. Od tego momentu jestem bardzo zadowolonym właścicielem znakomitego samochodu.
Całą transakcję można podsumować tak: dokładnie takiego sprzedawcy szukałem. Przede wszystkim uczciwego, z którym człowiek wreszcie przestaje się bać, że zostanie oszukany, co niestety w tej branży jest nagminne. Pan Andrzej ma dla kupującego dużo czasu, jest BARDZO pomocny przy całej transakcji i widać, że zależy mu na długoterminowej współpracy i reputacji, a nie na jednorazowym zysku.
Szczerze i gorąco polecam każdemu, kto chce kupić porządny, zadbany i pewny samochód. Warto przejechać się do Gorzowa by zyskać taki poziom usług i uccziwości. Za parę lat wybiorę się tam pewnie po kolejny samochód.
w zeszłym tygodniu dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy samochodu Opel Zafira B, a wszystko dzięki Panu Andrzejowi. W skrócie: na podanej stronie Pana Andrzeja upatrzyłem samochód, otrzymałem na maila całą galerię zdjęć ukazujących wybrane auto. Dzięki uprzejmości kolegi Bodka po nr VIN uzyskałem szczegółowe info nt. samochodu. Po kilku mailach i telefonach zdecydowaliśmy się z żoną na wycieczkę do Gorzowa naszą leciwą Asconą . Na miejscu obejrzeliśmy samochód, mogliśmy sprawdzić lakier miernikiem, przejażdżka po mieście i wizyta na przeglądzie. Miłe i fachowe doradztwo ze strony Pana Andrzeja, utwierdziło nas w decyzji zakupu . Podsumowując, warto było przejechać pół Polski Polecam uczciwego sprzedawcę.
Witam, nie było mnie jakiś czas na forum, lecz po przeczytaniu w/w postów będę polecał Pana Andrzeja jak polecam z południa Polski Tradeluxa ! Rozumiem pozytywne posty zadowolonych posiadaczy Zafir, jest to budujące zmotywowanie sprzedawcy do większego profesjonalizmu.
Natomiast trudno zrozumieć niezadowolonych, którzy nie dochodzą swoich praw od razu informując sprzedawcę a po czasie bez powiadomienia obwiniają go za wszystko!
Sam dając gwarancję liczę, że w razie czego klient z niej skorzysta a nie wylewa żale niezadowolenia na forum, bez informowania.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2013, 08:18 przez Belfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,to i ja się dopiszę,w piątek ( 15.03 ) odwiedziłem Andrzeja w celu nabycia upatrzonej i zaliczkowanej Zafirki.
Wszystko było tak jak powinno być,szybko miło i sprawnie.
Stan auta całkowicie zgadzał się ze stanem jaki mówił Andrzej,wiedziałem co trzeba zrobić,co było zrobione itd.Ze swojej strony pozostaję mi tylko podziękować i oczywiście następne auto za jakieś dwa lata również kupie u Andrzeja
Pozdrawiam !