CB Radio - posiadane/rekomendowane zestawy
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Odgrzeję troszkę temat, bo akurat był urlop i pojeździłem troszkę z radyjkiem (Uniden PRO 520XL i antena magnetyczna Wilson Little 0,9m) - jak mam być szczery to mało co słyszałem oprócz szumów.
Ma ktoś doświadczenie przy ZB jaką antenkę wybrać, a może zmienić radio
Silnik generuje takie zakłócenia, że ciężko coś posłuchać i trzeba radyjko dobrze skręcić.
Co prawda używam go tylko przy wyjazdach, ale musiałem kupić słuchawkę do ucha, żeby nie drażnić rodzinki ciągłymi szumami.
Przeczytałem temat od początku, ale nic konkretnego nie ma.
Ma ktoś doświadczenie przy ZB jaką antenkę wybrać, a może zmienić radio
Silnik generuje takie zakłócenia, że ciężko coś posłuchać i trzeba radyjko dobrze skręcić.
Co prawda używam go tylko przy wyjazdach, ale musiałem kupić słuchawkę do ucha, żeby nie drażnić rodzinki ciągłymi szumami.
Przeczytałem temat od początku, ale nic konkretnego nie ma.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Nie znam sie na CB wiec kupilem prosty zestaw polecany na kilku forach : polecali Yosan PRO-120 + antena Sirio.
Kupowalem w Poddebicach w FHU HUBERT i na miejscu czlowiek polecil mi prawie to samo tyle ze z dluzsza antena z racji tego ze ma wiekszy i lepiej trzymajacy magnes bo chcialem przenosna wersje. Finalnie mam Yosan PRO-120 + Sirio ML 145. Jak na moje potrzeby jestem zadowolony.
Kupowalem w Poddebicach w FHU HUBERT i na miejscu czlowiek polecil mi prawie to samo tyle ze z dluzsza antena z racji tego ze ma wiekszy i lepiej trzymajacy magnes bo chcialem przenosna wersje. Finalnie mam Yosan PRO-120 + Sirio ML 145. Jak na moje potrzeby jestem zadowolony.
- Bodek
- Zafiromaniak
I ten problem chciałbym jakoś rozwiązać, co prawda dużo z nim nie śmigam, ale wolałbym mieć dobry odbiór i nadawanie.klosow pisze:W przypadku CB radia jest ogromna różnica między silnikami CDTI a DTI. Silniki CDTI strasznie sieją i prawie żadne radio sobie z tym nie radzi. Natomiast do DTI prawie każde radio podejdzie.
Zadałem kilku sprzedawcom na alledrogo pytanie z tym problemem, zobaczymy jakie będą ich sugestie.
Oprócz tego mam też u siebie magika, do którego wybiorę się w wolnym czasie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bodek
- Zafiromaniak
Odpowiedź jednego z użytkowników, którego zapytałem o zestaw do ZB
Allegro pisze:Witam,
Przerabiałem to auto, sprawdzałem w nim chyba z 8 modeli z wbudowanym filtrem, niestety żaden nie dawał rady.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
- radio Alan 78 plus multi <270 zł>
- antena Lemm at900 <80zł>
- uchwyt anteny sf40 <15zł>
Zakłócenia miałem od dziennych świateł led.
Wyeliminowałem zaklócenia podłączając szeregowo zarówke 12v 21w do zasilania świateł dziennych.
Teraz zero zakłóceń. Zasięg znośny jak na antymiśka.
- radio Alan 78 plus multi <270 zł>
- antena Lemm at900 <80zł>
- uchwyt anteny sf40 <15zł>
Zakłócenia miałem od dziennych świateł led.
Wyeliminowałem zaklócenia podłączając szeregowo zarówke 12v 21w do zasilania świateł dziennych.
Teraz zero zakłóceń. Zasięg znośny jak na antymiśka.
-
- Przeglądacz
- Imię: łukasz
- Auto: Opel Zafira 1.9 cdti Sport automat
- Oznaczenie silnika: z19dt
Cześć wyczytałem gdzieś w necie ze cały problem leży w alternatorze jak ktoś ma bosch wszystko jest ok jak ktoś ma inny ,nie pamiętam nazwy jakoś na d czy p to są szumy nie do ominięcia