[A] Popękany przycisk sygnału na kierownicy - sposób naprawy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
KaDe

#61 Post autor: KaDe »

Może i zrobi ale chyba taniej,.....?

Anony Mous

#62 Post autor: Anony Mous »

Życzę powodzenia. 80 zł za taką usługę wydaje mi się dobrą ceną :)

regesz

#63 Post autor: regesz »

W kierownicach Zafiry wyciera się przycisk od klaksonu i robi się dziura, co wiąże się niestety z wymianą całej poduszki. Macie może jakiś pomysł co zrobić by temu zapobiec.

adasko

#64 Post autor: adasko »

Żeby zapobiec? Nie wlaczaj klaskonu :lol: ogolnie to nie trzymaj rąk na przyciskach, jezeli auto nie ma 300 tysiecy to nie powinno byc dziur :piwo:

Skasowany użytkownik 6483

#65 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Moja Zośka ma nakulane 160 000 km i ma piekną dziurę po lewej stronie kierownicy. Uważam ,że to również zależy od kierowcy co od przebiegu. Poprzedni właściciel mojej Zośki pewnie był nerwus i co chwila kogoś tam strąbił na ulicy :lol: i stąd ta dziura. Też mnie wkurza i rozmyślam co by tu zrobić, albo kupię nową poduchę albo dam do tapicera żeby się z tym pobawił. :lol:

atshheif

#66 Post autor: atshheif »

moja zofia ma 330tys. i juz 2gą poduszke,i tez mam dziure :(

No przy tym przebiegu to się nie dziw, moja astra miała 160 i kierownica na kleju była :lol:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, 21:28 przez atshheif, łącznie zmieniany 1 raz.

kacper3550

#67 Post autor: kacper3550 »

U mnie taśmą izolacyjną zakleiłem i jest git :mrgreen:

mr_andre

#68 Post autor: mr_andre »

Cz może mi ktoś napisać czy kupując kierownicę bez sterowania radia z Corsy (chyba D 2000 rok) z wyglądu taka jak w Zafirze, mogę przełożyć sterowanie ze starej kierownicy z Zafiry i będzie działać? Czy na kierownicy bez odatkowych przycisków sterownia radia jest już mocowanie tychże przycisków?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#69 Post autor: Bodek »

mr_andre pisze:Cz może mi ktoś napisać czy kupując kierownicę bez sterowania radia z Corsy (chyba D 2000 rok) z wyglądu taka jak w Zafirze, mogę przełożyć sterowanie ze starej kierownicy z Zafiry i będzie działać? Czy na kierownicy bez odatkowych przycisków sterownia radia jest już mocowanie tychże przycisków?
Kierownica ze sterowaniem i bez sterowania jest inna od spodu:
rzadki pisze:............jak te sterowanie wygląda. po przejrzeniu zdjęć (1 bez sterowania, 2 pod sterowanie) jest to jednak trochę roboty.
Obrazek Obrazek

Kierownica w ZA - temat z forum

Wiem, że pytałeś o zamiennik z Corsy, ale to może być identyczny przypadek, też będą inne ze sterowaniem i bez.

Z 2000 roku jest Corsa B i miała podobną kierownicę w takiej wersji:

79117718
9 13 227
KIEROWNICA, TRZY SZPRYCHYCOMBO, COUPE, HATCHBACK, DOSTAWCZY 71, 73, 75, 78, 79, F07, F08, F25, F68, M68 (C) W3036108-
(C) W4229282-
(C) W6080462-

79117718
9 13 227
KIEROWNICA, TRZY SZPRYCHYKOMBI F35

Obrazek
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

mr_andre

#70 Post autor: mr_andre »

Dzięki za info, pozostaje mi w takim razie polować na alledrogo za samą pokrywką poduszki lub zrobić własnoręcznie guziki w miejsce dziur.

[ Dodano: Pią Wrz 07, 2012 13:11 ]
Witam ponownie, udało mi się kupić Airbag do Zafiry w super stanie ze znaczkiem Ople, guziki całe nie popękane. Jedyny mankament to lewy przycisk posiada lekką górkę. Czym proponujecie podkleić gumki klaksonu aby w przyszłości zapobiec ewentualnym pęknięciom?

flisek522
Model:

#71 Post autor: flisek522 »

MarcysM pisze:Ja też widziałem na allegro, ale dość dawno. Jeden gość miał taki dekiel za 40PLN, ale jak się w końcu zdecydowałem, to już poszedł. Teraz pojawiło się sporo części z rozbieranych lewostronnych Vauxhall'i i Opli i można wytargować poduszkę z pokrywą za niecałe 200PLN.
Kupiłem na e-bay nową pokrywę [nie drogo], ale jak można ją zamontować. Proszę o poradę.

Awatar użytkownika
wsebastian
Przeglądacz
Imię: Sebastian
Auto: Opel Zafira A 1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: x18xe1

#72 Post autor: wsebastian »

adasko pisze:Żeby zapobiec? Nie wlaczaj klaskonu :lol: ogolnie to nie trzymaj rąk na przyciskach, jezeli auto nie ma 300 tysiecy to nie powinno byc dziur :piwo:

Raczej nie od przebiegu to zalezy ;) mysle ze ten element jest narazony na działanie słonca ( zawsze lewa strona-w anglikach prawa czyli zawsze od strony szyby) :lol:

marian07

#73 Post autor: marian07 »

97 ts i zaczęło pękać. nakulane w rodzinie od nowości - czyli nie trzeba 300.

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#74 Post autor: kamil12luty »

na ebay-u sa same pokrywy za 15-20 dolarów.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
wiec chyba tragedi nie ma jak za nową

alek_jan

#75 Post autor: alek_jan »

Tylko pytanie czy sa to zaślepki, czy też spełniające swoją funkcję pokrywy airbagu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”