witajcie. pierwszy mój post więc zaloze go tutaj.
Więc sprawa wygląda tak: za niedlugo będę zmieniać auto z astry na zafire. jako że mieszkam w anglii podział aut wygląda trochę inaczej. pisałem do opla w tej sprawie olali mnie.
Chodzi mi o wyposażenie auta wg nazw. mam astra wersję life czyli najbardziej skromne wyposażenie.
czym różnią się zafiry: life exlisiv club design breeze active?
z góry dziękuję za odpowiedź.
Różnice w wyposażeniu według typów
Moderator: Tunio999
-
paweł t
Przeglądam ogłoszenia z portali aukcyjnych.Podobnie jak thunderas zastanawiam się nad tym czym różnią się opcje np elegance od comfort?(i inne) W podobnych ofertach jest to samo wyposażenie obu opcji,a jest tego więcej.Są szyby atermiczne,podgrzewane fotele,+szyba przednia,regulacja lędźwiowa oparcia fotela i poddupnika, szyberdach ,klimatronik,komputer-wyświetlacz kompa,zegary białe,welur-kolor,tempomat itd.
Kwestią jest rodzaj poszukiwanego modelu.To znaczy :ten ma to i tamto a tamten lub owy posiada takie i inne dodatki.
W tym modelu niema: ...
W modelu X spodziewaj się takich bajerów jak:...
Funkcjonalność oprzyrządowania po uwzględnieniu działania : to Opel-daruj sobie wydatki.
Proste i rzeczowe porady.Można z nich wybrać wyposażenie odpowiadające wymaganiom użytkownika,po uwzględnieniu funkcjonalności tzn czy to faktycznie działa ?Czy jest to jedynie element na stanie .
Dla przykładu w moim aucie:
-klima nie dochładza całego auta
-szyby elektryczne działają jak chcą
-podgrzewanie tylnej szyby to porażka
-przy klimie siada aku
-nagrzewanie kabiny działa po dłuższej trasie
-regulacja pionowa fotela, jest kwestią przyzwyczajenia a nie komfortu
Czy warto szukać wypasionej wersji dla mało użytecznych bajerów?
Kwestią jest rodzaj poszukiwanego modelu.To znaczy :ten ma to i tamto a tamten lub owy posiada takie i inne dodatki.
W tym modelu niema: ...
W modelu X spodziewaj się takich bajerów jak:...
Funkcjonalność oprzyrządowania po uwzględnieniu działania : to Opel-daruj sobie wydatki.
Proste i rzeczowe porady.Można z nich wybrać wyposażenie odpowiadające wymaganiom użytkownika,po uwzględnieniu funkcjonalności tzn czy to faktycznie działa ?Czy jest to jedynie element na stanie .
Dla przykładu w moim aucie:
-przy klimie siada aku
Czy warto szukać wypasionej wersji dla mało użytecznych bajerów?
-
chabretti
Witajcie. Wychodzą jak wiadomo różne opcje wyposażenia np. elegance, comfort, njoy, edition 2000 itp. ale nie oto biega. Weźmy np. elegance czyli w miarę dobrze wyposażone, też się różnią od siebie choćby tym że jedne mają manualną klimę a drugie klimatronica, jedne podgrzewane fotele i do tego skórzane a drugie nie. Związane to jest od konfiguracji auta lub na jaki kraj były produkowane bo nie oszukujmy się wyposażenie standardowe dla Niemiec czy Belgii bardzo się różni od standardu dla Polski.
Także jeden model różne wersje wyposażenia.
Także jeden model różne wersje wyposażenia.
-
Arczi
To jedno a 2-gie to to ze zdazaja sie sytuacje ze pierwszy wlasciciel kupujac auto w salonie doposaza je sobie w/g wlasego upodobania i wtedy powstaje "inna wersja" pomimo nazwy wersji.chabretti pisze:Związane to jest od konfiguracji auta lub na jaki kraj były produkowane
Nastepna sprawa to sytuacje np. takie ze mozna zamontowac tempomat wymieniajac tylko manetke, zmieniarke wystarczy podpiac i aktyywowac, grzane fotele maja kpl instalacje wiec wyetarczy wymienic je + przelaczniki i na pewno jest jeszcze kilka takich opcji.
-
n3v
Współczuje naprawdę, zmień koniecznie autopaweł t pisze:Dla przykładu w moim aucie:
-przy klimie siada aku
no nie mogłem się powstrzymać :>
A w kwestii tematu to ... Arczi wyczerpał
-
thunderas
ją mam nie lepiej z działaniem auta więc wymienię go na zafire. z ciekawostek mam tak : przednie szyby w drzwiach wystarczy wyłączyć zapłon przy zamykaniu okna a ono się otwiera sponsorem. brak nawiewu na tył do tego siadł akumulator po pół godzinie słuchania muzyki. a samo wyposażenie chyba będę musiał dokładnie wyczytać się w ofertę i zdecydować co potrzebne. a co nie