LoFUEL

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kajmanek
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Zafira 1.6
Model: ZB
Oznaczenie silnika: CNG
LoFUEL

#1 Post autor: Kajmanek »

Witam wszystkich !
Jeśli wcisnąłem się z tym tematem nie tam gdzie trzeba to sorki ,ale chciałem opisać mój przypadek ,a zarazem zdziwienie z związku z pojawieniem się napisu LoFUEL na wyświetlaczu w miejscu gdzie zazwyczaj jest ogólny przebieg pojazdu, ja z takim komunikatem spotkałem się pierwszy raz ,a samochodów trochę już miałem /ale Zośkę mam pierwszy raz/ napis ten wprawił mnie w lekki stresik ,zazwyczaj o niskim poziomie paliwa informowała lampka czujnika paliwa ,a tu nie kontrolka lecz info że jest zbyt mały poziom paliwa ,inteligentne auto !!! nie ma co ,chyba że takie informacje tylko w wersji benzyna /CNG w wersji oryginalnej. W każdym bądź razie Panie i Panowie jak wam się pokaże LoFUEL to spoko,bez paniki dolać paliwa i napis zniknie .
Pozdrawiam :oops:
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

Kajmanek pisze:Witam wszystkich !
Jeśli wcisnąłem się z tym tematem nie tam gdzie trzeba to sorki ,ale chciałem opisać mój przypadek ,a zarazem zdziwienie z związku z pojawieniem się napisu LoFUEL na wyświetlaczu w miejscu gdzie zazwyczaj jest ogólny przebieg pojazdu, ja z takim komunikatem spotkałem się pierwszy raz ,a samochodów trochę już miałem /ale Zośkę mam pierwszy raz/ napis ten wprawił mnie w lekki stresik ,zazwyczaj o niskim poziomie paliwa informowała lampka czujnika paliwa ,a tu nie kontrolka lecz info że jest zbyt mały poziom paliwa ,inteligentne auto !!! nie ma co ,chyba że takie informacje tylko w wersji benzyna /CNG w wersji oryginalnej. W każdym bądź razie Panie i Panowie jak wam się pokaże LoFUEL to spoko,bez paniki dolać paliwa i napis zniknie .
Pozdrawiam :oops:
Obrazek

Instrukcja obsługi ;)
Awatar użytkownika
Kajmanek
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Zafira 1.6
Oznaczenie silnika: CNG
#3 Post autor: Kajmanek »

Bodek ,dzięki teraz to już będę mądrzejszy ,instrukcję oczywiście mam po niemiecku ,ale jej nie zabieram na urlop ,a może to i błąd uniknąłby człowiek stresiku

I po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu że na koleżeństwie z ZKP można polegać , zawsze coś ktoś podpowie :piwo:
dzięki

Wrzuć maila do mnie na PW - wyślę w j. polskim ;)
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 18:58 przez Kajmanek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”