Włącznik wetylatora chłodnicy

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 9794

Włącznik wetylatora chłodnicy

#1 Post autor: Skasowany użytkownik 9794 »

witam kolegów mam pytanie gdzie w Zosi znajduje się włącznik wentylatora chłodnicy. posiadam Zoie 1.8 115 KM z1999 r .Zagotowała mi się w korku do 120stopni i wysiadł mi WĄŻ, PRZEPŁYW POWROTNY, RURKA ŁĄCZĄCA DO POMPY WODNEJ. wlałem wodę i rozgrzałem silnik do 100 i wentylator nie włącza się .Zakupiłem wąż i będę wymieniał sam koszt zakupu to 195zł to jak na wąż to trochę za dużo. Nie mam pewności czy jak wymienię wąż z nów mi się nie zagotuje.Oglądałem chłodnice w Zosi i nie mogę namierzyć włącznika proszę o pomoc pozdrawiam SQ5NBT :( :driver:
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 19:55 przez Skasowany użytkownik 9794, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#2 Post autor: chabretti »

Witaj. Posprawdzaj bezpieczniki, a wentylator jak ruszysz go ręką to kręci się lekko :?: Bo one czasami potrafią stanąć lub ewentualnie skończyły Ci się szczotki.

Skasowany użytkownik 9794

#3 Post autor: Skasowany użytkownik 9794 »

Witam dziękuje za podpowiedź sprawdziłem bezpieczniki i okazał się że jest spalony wymieniłem na nowy i jest ok
jeszcze raz dziękuje SQ5NBT :piwo: :driver:

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#4 Post autor: chabretti »

sq5nbt pisze:Witam dziękuje za podpowiedź sprawdziłem bezpieczniki i okazał się że jest spalony wymieniłem na nowy i jest ok
jeszcze raz dziękuje SQ5NBT :piwo: :driver:
Niema sprawy. Dobrze że to tylko bezpiecznik :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”