Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cześć mam problem z silnikem w moim opelku zefirce 2.0 dhl ,zapala chodzi na wolnych obrotach,jak dodaje gazu nie reaguje i zapla się kontrolka diagnostyczna.
a po dodaniu gazu gaśnie?czy nic nie reaguje a chodzi? najlepiej szczytać błędy kolego i dać na forum wtedy można bardziej szczegółowo do tego tematu podejść
Czy ktoś miał kłopot z pompą w dieslu?Jak można zapobiec wcześniej żeby nie padła?Wiadomo że to kosztowna naprawa i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można zapobiegać takim przypadkom.
ja już przechodziłem ten problem.a mianowicie spalony sterownik pompy silnik 2.0 DI 16V i niestety wizyta u elektromechanika. ta impreza kosztowała mnie 1000zł.
sebas111 pisze:ja już przechodziłem ten problem.a mianowicie spalony sterownik pompy silnik 2.0 DI 16V i niestety wizyta u elektromechanika. ta impreza kosztowała mnie 1000zł.
PanSledziowy pisze:Czy ktoś miał kłopot z pompą w dieslu?Jak można zapobiec wcześniej żeby nie padła?Wiadomo że to kosztowna naprawa i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można zapobiegać takim przypadkom.
ja miesiąc temu regenerowałem pompę + sterownik+ filtr paliwa co do zapobiegania skonczenia się pompy to przedewszystkim jakość paliwa puzniej zapowietrzony układ
Trzeba uważać na jazdę na rezerwie, bo tam jest taki rezystor który się upala jak się długo na rezerwie jeździ i jego się przelutować nie da. Dlatego wymiana elektroniki tyle kosztuje.
żadnych.jeździłem normalnie a na drugi dzień z rana kicha.nie chciał odpalić.kolega podpiął pod kompa ale nic nie wykazało.autko na hol i warsztat u elektronika.
ta kontrolka świeci gdy coś jest nie tak z emisją spalin lub usterka układu elektronicznego. najlepiej podjedź do kogoś z kompem i sprawdź bo może jakiś błąd być.
sebas111 pisze:ta kontrolka świeci gdy coś jest nie tak z emisją spalin lub usterka układu elektronicznego. najlepiej podjedź do kogoś z kompem i sprawdź bo może jakiś błąd być.
Spadła mi obejma z rury która dochodzi do filtra powietrza i może to jest przyczyną łapiąc z boku powietrze.