Maglownica

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#16 Post autor: dzarko »

Akurat bliżej mam Strzelecką, ale skoro robiłeś na Kołacińskiej i twoi znajomi także, to wybrałbym się tam.
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#17 Post autor: dzarko »

Jako, że temat przerabiałem, to podaję kontakty:

1. Wspomniany Pan urzęduje w Kobyłce i za Zośkę chciał ode mnie 1500 za wszystko. Czas - 2,5 dnia

http://maglownice.pl/?gclid=COb664Hqha0CFYNN3goduGoyEw

2. Zdecydowałem się na magiel z firmy Łoskot S.C.

http://maglownice-regeneracja.pl/

Dobry kontakt, maglownice w ciągłej regeneracji i na składzie, więc nie czekamy. Wszystko w zaprzyjaźnionym warsztacie państwa Łoskot - 1000.

Różnica więc znaczna.

[ Dodano: Nie Gru 18, 2011 14:01 ]
Maglownica wymieniona. Firma Łoskot wystawiła mi pisemną gwarancję na rok, bez limitu kilometrów. Zaprzyjaźniony z nimi warsztat zrobił robotę wraz z geometrią i płytami. Na razie jest bardzo OK. Za wszystko pękł 1000.
Obrazek

darekwawa

#18 Post autor: darekwawa »

siemka! specjalnie założyłem konto żeby to napisać, też kupowałem od ŁOSKOT S.C maglownice po regeneracja i też jestem zadowolony.

POLECAM ;)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez darekwawa, łącznie zmieniany 1 raz.

eder

#19 Post autor: eder »

Ja też "naprawiałem" maglownice na ul.kołacinskiej 4,i szczerze ich nie polecam!Totalni krętacze,i partacze.Kilka mies.temu robiłem tam maglownice,zapewniali,ze zrobią wszystko ok,i bedzie tzw.gwarancja.W zeszłym tyg.byłem z reklamacją,bo w serwisie na przeglądzie stwierdzili,że jest uszkodzona,i cieknie z niej na potęge,więc powinienem jechac do tych co ją naprawiali.Po przyjezdzie na kołacinską,szef tego pseudozakładu stwierdził,ze tzw.gwarancja minęła,i ma to gdzieś.Powiem krótko,zakład "MAGLO" na kołacinskiej,radze omijac szerokim łukiem!

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#20 Post autor: dzarko »

Rok prawie mija, a maglownica chodzi bez zastrzeżeń. Postanowiłem napisać, jako że temat znowu ożył.
Obrazek

paula88

#21 Post autor: paula88 »

Trafiałam na forum ponieważ miałam problem ze stukającą maglownicą , postanowiłam sprawdzic Maglo na kołacińskiej 4 ,mimo ostrzerzeń "omijać szerokim łukiem":) . Widziałam też pozytywne opinie to zaryzykowałam. Mineło 3 tyg i jak dotąd wszystko jest ok.,wiem ze to krótko ale dam znac za jakis czas czy podtrzymuje swoją opinie. Poki co polecam

helgpu

#22 Post autor: helgpu »

Witam
Czy maglownica może być przyczyną wydawania odgłosów "guma o gumę" tylko przy skręcaniu w prawo??????

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#23 Post autor: Harry200 »

Maglownica to nie, prędzej coś z wahaczami..

Arek1309
Debiutant
Imię: Arek
Auto: Opel Zafira A 1.8 16V 125KM+lpg ELEGANCE
Oznaczenie silnika: Z18XE
#24 Post autor: Arek1309 »

Panowie w mojej Zośce wystąpił wyciek z układu wspomagania kierownicy czy jest możliwe że czerwony płyn uszkodził w jakiś sposób szczelność maglownicy? Wiem teraz że płyn powinien być koloru zielonego niestety był czerwony:/

Za odpowiedz z góry dziękuje:)

Pozdrawiam
Arek

PanRadzio

#25 Post autor: PanRadzio »

Witam :)

Zauważyłem ostatnio powolne ubywanie płynu wspomagania (na posadzce w garażu plamy), spojrzałem od dołu i widzę że prawdopodobnie cieknie z śruby regulującej z maglownicy. Czy to możliwe ? Czy da się ją wymienić ?

Pozdrawiam
Radek

szeryf-81

#26 Post autor: szeryf-81 »

witam,ma ktoś może sprawdzonych fachowców od maglownic bo moja przecieka i muszę się szykowa na wymianę.pozdr

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic

#27 Post autor: SD72 »

poki_83 pisze:Witam, muszę wymienić u siebie maglownice, znalazłem taką http://olx.pl/oferta/maglownica-opel-as ... b7lkW.html, tylko nie jestem pewien czy będzie pasowała razem z pompa. Panowie jest jakaś różnica pomiędzy maglownica z zafiry A, a maglownicą z zafiry B?
Moze pomoze ;)

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=9786

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=10693
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2016, 20:22 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
bazyliszek72

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#28 Post autor: Dziadek13 »

W zafirze A były takie.
Obrazek
Obrazek

poki_83

#29 Post autor: poki_83 »

Ja mam u siebie maglownice trw taka jak na pierwszym zdjęciu, a pompę taka jak na drugim. Nie mam pojęcia czy ktoś tu coś namieszał, no ale mniejsza o to.
Chciałem się dowiedzieć czy będzie pasować ta maglownica http://olx.pl/oferta/maglownica-opel-as ... b7lkW.html do mojej zafiry, czy rozstaw ten sam, mocowanie do wózka no i podłączenie pompy.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szura217
Zafiromaniak
Imię: Adrian
Auto: Zafira
Model: A
#30 Post autor: szura217 »

Wczoraj padł mi układ wspomagania w Zafirze A, gubi strasznie płyn, po około 30km w zbiorniczku sucho, najprawdopodobniej rozszczelniła się maglownica, ale nie jestem pewien, czy zna ktoś jakieś dobre firmy od regeneracji w województwie dolnośląskim czy w najbliższej okolicy? Chwilowo Zocha stoi w Głogowie, więc najlepiej jakieś tamtejsze okolice.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”