Opel Zafira stan wzorowy 1.9 diesel 120KM 91tys.!

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#31 Post autor: Lorry »

Jak Ci się podoba zderzak od FLa to nie jest to problem podmienić ( tym bardziej że ten do naprawy) i polakierować jak masz szwagra który się tym zajmuje.

Kolor to moonland, całkiem wdzięczny, zależnie od oświetlenia różnie wyglada, a czarny zawsze bedzie czarny.

To wyposażenie co w niej jest jest w zupełności spoko, a czekanie na pełnego polifta w tej cenie i podobnym wypasie skońćzy się większą lub mniejszą wtopą.

IMO bardzo ciekawa oferta i fajne auto.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#32 Post autor: Bodek »

Lorry pisze:Jak Ci się podoba zderzak od FLa to nie jest to problem podmienić ( tym bardziej że ten do naprawy) i polakierować jak masz szwagra który się tym zajmuje.
Może się mylę, ale jak zderzak to i grill do wymiany - w FL jest roszkę inny.

A w tym autku przedni zderzak też był już malowany, przynajmniej tak wygląda na 1 i 2 zdjęciu.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
Zafiromaniak
Mieszkaniec
Model:

#33 Post autor: Zafiromaniak »

A jaki jest koszt takiego zderzaka po lifcie+grill ?
Szwagier go oglądał na żywo i mówił że nie malowany a jak go widział na internecie to tak samo mówił że tu mu się wydaje jakby zderzak malowany był :)
If you think that life is easy to be wrong...
Pozdrawiam Zafiromaniak :)

Lorry
Zafiromaniak

#34 Post autor: Lorry »

Zafiromaniak pisze:A jaki jest koszt takiego zderzaka po lifcie+grill ?
allegro.pl

Grill'a nie trzeba zmieniać, różni się ilością chromów, kształt jest taki sam, widziałem kilka ZB z zderzakami preFL i grillami poFL (były to rzeźby) ale pasowało to to. Grill trzeba zmieniać przy zderzaku od OPC

A, i do zderzaka po FL muszą być inne kratki i halogeny !

cieniassss

#35 Post autor: cieniassss »

Lorry pisze:Grill trzeba zmieniać przy zderzaku od OPC
nie trzeba, pasuje przedliftowy

pentagram

#36 Post autor: pentagram »

Ja bym wolał kupić z kilkoma wgniotkami jakbym był pewien, że lakier jest oryginalny... A tak btw... skoro jest kilka wgniotek to próbowałeś negocjować cene? Zaproponuj, że weźmiesz za troche niższą cene i zobaczysz co na to właściciel.

Awatar użytkownika
Zafiromaniak
Mieszkaniec
Model:

#37 Post autor: Zafiromaniak »

Ooo próbowałem i to różne kity ciskałem żeby spuścił, zresztą szwagier przy mnie negocjował a on ma pojęcie bo sprowadza autka z Francji, gość jest lekarzem i mówił że jak mamy się kłócić w negocjacji to jedziemy do domu bo szkoda jego cennego czasu i tak cały czas mówił w końcu zeszedł z 36 na 35 i daje te opony zimowe z felami czarnymi od Opla :) GooDYear'y prawie nówki 17 cal. A dużo roboty jakby chciał zmieniać ten zderzak,kratki i halogeny ? Dzwoniłem przed chwilą do serwisu. Ostatni przegląd marzec 2012 pełny, czyszczona klima i tam pare rzeczy porobionych. Ogólnie wymieniany był jakiś trójnik różnicy ciśnień i moduł cin czy coś takiego, gość mówił że przy kierownicy coś tam. Z blacharskich napraw nic nie było. Przy ostatnim przeglądzie przebieg 78tyś, a serwisowany on był u nich od 2009r ( Opel Mucha Mikołów). Jedyne co mnie jeszcze zastanawia to czy to jest metalic czy perła ? I co sądzicie wy o tym kolorze patrząc na zdjęcia ?

Lorry
Zafiromaniak

#38 Post autor: Lorry »

To jest metalik.
Zafiromaniak pisze:I co sądzicie wy o tym kolorze patrząc na zdjęcia ?
auto kupujesz dla nas czy dla siebie ? Tobie ma się podobać

Ja na swojej mam ten sam kolor i wg mnie jest bardzo fajny, mniej sztampowy aniżeli grafit czy czerń. ZB fajnie w nim wygląda IMO :)

Jeżeli wymieniany CIM (cały) itp. to już masz duże potencjalne koszty z głowy. IMO auto warte tych pieniedzy, tym bardziej że masz opony itp.

tradelux

#39 Post autor: tradelux »

Znam bardzo dobrze rynek francuski i uwierz - tam nie ma okazji!
Za 27tys na gotowo w Polsce mozesz kupic golasa z poczatku produkcji z przebiegiem +/-200tys km.
Taka wersja jak tutaj i z takim przebiegiem kosztowalaby min. 7,5-8tys Euro (i to bez drugiego kompletu opon, bo tam zim w wiekszosci kraju nie ma), a o takiej ZB z Niemiec z tym przebiegiem i cenie mozna zapomniec ;)
Jest to dosc normalna cena, a patrzac na przebieg i dodatkowe kola 17" to cena 35tys zl jest atrakcyjna.

Sprawdz sobie jak dmucha turbina, czy kolo 2masowe nie halasuje i jak jest ok to mozna smialo kupowac.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#40 Post autor: Bodek »

Zafiromaniak pisze:A co do wyposażenia, to mam takie pytanie, czy da się jakoś dowiedzieć czy posiada podłokietniki z przodu i z tyłu i lusterko fotochromowe ? Bo zapomniałem sprawdzić...
DA7 = PODŁOKIETNIK PRZEDNIEGO SIEDZENIA,LEWEGO
AV4 = TYLNA KANAPA DZIELONA
DD8 = DLA LUSTERKA WEWNĘTRZNEGO CZUŁEGO NA ŚWIATŁO

Wszystko masz opisane w VIN - czytaj

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
Zafiromaniak
Mieszkaniec
Model:

#41 Post autor: Zafiromaniak »

To powiem Wam tak wszystko OK, tylko ten kolor mnie koli i te korbki z tyłu zamiast elektryków. Sam nie wiem czy to ładny kolor a czy nie taki siwy...

pentagram

#42 Post autor: pentagram »

Mnie osobiscie kolor sie podoba. Ja zawsze podchodze do tego tak, że jakbym chciał kolor jaki mi sie podobna to bym poszedł i kupił auto z salonu.... a jak sie kupuje auto uzywane to ze wzgledu na to jaki stan ma wiekszosc samochodow wystawionych na sprzedaz nie wybrzydza sie. A co do korbek z tyłu.... Bedziesz jezdził w tyle ze tak bardzo Ci to przeszkadza?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#43 Post autor: Bodek »

Zafiromaniak pisze:To powiem Wam tak wszystko OK, tylko ten kolor mnie koli i te korbki z tyłu zamiast elektryków. Sam nie wiem czy to ładny kolor a czy nie taki siwy...
A mi się wydaje, że sam nie wiesz co chcesz - to tak delikatnie mówiąc :>

billi_

#44 Post autor: billi_ »

Nie czepiaj się koloru... ja mam taki i jest ok w utrzymaniu... kupisz czarny to wszystkie plamki i mazaje będzie widać. Jak się kupuje nowy samochód to kolor możesz sobie wybrać, a jak używany to patrz lepiej na stan techniczny, itp. Na słupku jest kod tego koloru wg którego dokupiłem oryginalną farbkę renowacyjną za 25zł i na większe ryski i obicia jak znalazł... Tak naprawdę to bardziej kobiety zwracają uwagę na kolor (przy szukaniu auta miałem zlecenie od żony: nie zielony, nie czerwony i nie niebieski, reszta do akceptacji...)
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 23:30 przez billi_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zafiromaniak
Mieszkaniec
Model:

#45 Post autor: Zafiromaniak »

Ok,dzięki za odpowiedzi, pomogliście mi. Mam jeszcze sprawę czy Zafiry B mają blachę ocynk czy normalną ? Nie lepiej szukać wersji poliftingowej ?

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”