Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. Wyskakuje mi błąd- już po raz 3 po wykasowaniu. Korek zakręcony dobrze paliwa pół baku. Gdzie szukać usterki? Po raz pierwszy od czasu użytkowania się to zapala i nie chce ustąpić
obstawiam że problem leży w przekaźniku pompy paliwowej- styki, zasilanie. w pon stawiam do mechanika i się dobierze do tego. coś będę wiedział to napiszę
Bląd ten mówi że katalizator nie dopala dokładnie tak jak trzeba, przyczyna może być również po stronie sondy lambda która zafałszowuje wyniki..Często stosuje się oszukiwanie sondy ,wysuwamy ją trochę ze strumienia spalin podkładając podkładki..
sonda odpada, bo wyszła mi przy robieniu gazu i została zrobiona. dziś byłem u elektryka i stwierdził chyba najgorsze z możliwych- komputer do lutowania czegoś tam. usłyszałem koszta (on tego nie robi) i chyba skończy się na wyjęciu lampki check Mówi że jak na tyle lat co robi to dopiero 2 raz taki problem w Oplu mu się pojawił. Robota Astry II wyszła 500zł.. o Nowym kompie i programowaniu chyba nie warto wspominać;D co dalej- za pół roku, za 5lat będzie mi błędnie czytywało te opary i będę odpalał w trybie awaryjnym. wtedy chyba będzie trzeba to wykonać. najgorsze jest to, że musiałbym unieruchomić auto na minimum tydzień.. a takiej opcji nie mam..
wszyskie okablowania, kostki odpowiadajace za to posprawdzał. w sumie to bym chętnie pojechał gdzieś indziej, jakby było w pobliżu i ktoś by miał jakieś sensowne rozwiązanie, ale chyba nie mam lepszej opcji
Troszkę dziwna ta diagnoza, takie wróżenie z fusów - "wszystko OK, więc sterownik do wymiany/zrobienia". A jak to nie pomoże to co będzie? Koszty Ty i tak ponosisz...
jak jest ok, to odsyłają beż robienia, tylko tu pytanie jak nie komp to kro kuriera pokrywa. na razie zostawiam to. póki nic poważnego błąd nie powoduje będę jeździł
Ja tez mialem zafirke z tym silnikiem i tez mi sterownik padł. Miałem inne błędy (p0170 i p0130) i w sumie nie odczuwałem tego, że błąd się świeci. W końcu po dwóch wymianach sond i wymianie przepływomierza w zakładzie w Nowym sączu stwierdzili, że to sterownik silnika. Miałem pecha, bo mój sterownik był zalany żywicą i nikt nie chciał podjąć się regeneracji. Nic z tym nie robiłem, aż auto przestawało odpalać na gorącym silniku. Wtedy znalazłem zakład w Krakowie i za 1200zl miałem nowy sterownik.... Ponoć w tych silnikach często sterowniki padaja