Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Miałem je w Zafirze gdy polecił mi znajomy który je wcześniej miał w Vectrze. Bardzo szybko mi się boki zjechały i wulkanizacji mi powiedzieli wyraźnie'' do osobówek tak, do vanów nie''.
To w końcu jak jest z tymi Dębicami Frigo 2 ? W Skodzie Felicii się sprawowały bardzo dobrze, ale nie wiem jak z Zafirą... To jest jednak inna klasa auta... Z drugiej strony na tych Dębicach w Skodzie mimo braku ABSu, TC, ESP to się dobrze jeździło...
Inna klasa ? Czy to znaczy że można jeździć znacznie szybciej i zakręty "brać" średnio o 20-30 km/h szybciej ? Nic bardziej mylnego, bez względu na rodzaj opon trzeba jeździć ostrożniej.
Frigo 2 to bardzo dobra opona kierunkowa, świetnie spisuje się na błocie pośniegowym i śniegu. Z deszczem w zimowe dni również radzi sobie bardzo dobrze i to bez względu na rodzaj auta jakim się jeździ.
Jaki to by nie był samochód osobowy, jeśli ma 4 koła to powierzchnia styku z jezdnią to jedynie 4 dłonie dorosłego człowieka, nie ma cudów, opony mają jedynie pomagać w jeździe.
Ja osobiście kupiłem Frigo 2, bo:
- bardzo dobrą jakość mieszanki
- masz 5 lat gwarancji
- niska cena
- jest nowa, a nie odpadem z Niemiec.
Dzieki za rade, kupuje w takim razie Goodyery, Ultra Grip 8;) a skąd mam? znajoma firma handluje na giełdzie w Słomczynie to komplecik po dobrej cienie mi opochną... oczywiście uprzedzając pytanie: Tak to nowe opony.
majes3 pisze:Dzieki za rade, kupuje w takim razie Goodyery, Ultra Grip 8;) a skąd mam? znajoma firma handluje na giełdzie w Słomczynie to komplecik po dobrej cienie mi opochną... oczywiście uprzedzając pytanie: Tak to nowe opony.
Tzn. ja wiem, że każdym autem trzeba uważać jak się jedzie, tylko po prostu Zafira troszkę szybciej jeździ niż Felicia i Zafira jest cięższa... Stąd pytanie czy te opony Dębicy będą dawać radę... Jeśli tak, to je kupie. Na pewno lepsza nowa Dębica Frigo 2 niż jakaś używana "zachodnia".
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 07:55 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.
osobiscie rok temu kupilem nowe debica frigo 2 i nie moge narzekac tym bardziej ze pod koniec zimy opona wygladala jakby nie byla uzywana super miekka guma wcale w srodku nie jest tak glosno dobrze trzyma sie drogi i naprawde warta polecenia