[A] Montaż CB Radia w ZAFIRA A
-
jacek76
Klapka nie wypada bo na dole władowałem wkręta , klapka w razie sprzedaży auta i tak będzie do wymiany.
Kabel nie przeszkadza bo przewieszam go przez kolumne kierownicy i mikrofon kładę tam gdzie jest miejsce na kubki. Zawsze jest pod ręką i to prawą.
Radio absolutnie nie przeszkadza podczas wsiadania / wysiadania .Podczas jazdy nigdy nawet nie dotknąłem go kolanem. Może dla tego , że nie jestem olbrzymem tylko raczej średniakiem i nogi mam normalnej długości.
Kabel nie przeszkadza bo przewieszam go przez kolumne kierownicy i mikrofon kładę tam gdzie jest miejsce na kubki. Zawsze jest pod ręką i to prawą.
Radio absolutnie nie przeszkadza podczas wsiadania / wysiadania .Podczas jazdy nigdy nawet nie dotknąłem go kolanem. Może dla tego , że nie jestem olbrzymem tylko raczej średniakiem i nogi mam normalnej długości.
-
Maciek
-
jacek76
Nie powiem , ryzyko istnieje. Są jednak auta w których strefa zgniotu kończy się na tylnym zderzaku , np w tico. I jakoś ludzie tym się nie przejmują i jeżdżą. Może mi też się nic nie stanie;)Maciek pisze:Kiedyś na forum Vectry czytałem, że koleś miał tak radyjko zamontowane i podczas wypadku mu kolana pomiażdżyło... także ja bym tak go nie montował.
-
darkp1
-
jacek76
-
kamgi
-
Rafik
-
kamgi
-
kamgi
Witajcie ja zaprezentuje swój sposób na CB od razu powiem że głównym motywatorem tego sposobu jest moja Żona która wychodzi z założenia że "nie wierć w samochodzie" a więc zacząłem kombinować i oto efekt

Kółko które przylepiłem było z GPS-em podgrzałem suszarką podczas przyklejania bo te kleje łapia przy minimum 20 st. w środek kółka wkręciłem śrubkę i uciąłem łebek.
Do śruby przykręciłem na dwie nakrętki trzymak do CB.

Podłączyłem CB kablem przeciągniętym wzdłuż słupka do bezpieczników a konkretnie nr. 17 (stały prąd) a masę przykręciłem do śrubki która jest po lewej stronie skrzynki z bezpiecznikami (śruba 10) wszystko gra jeszcze muszę na "+" dodać bezpiecznik.

Co do gruszki, jest przykręcony chwytak do dużej gumowej przyssawki i tam ona wisi.

Pozdrawiam CB maniaków, szerokości !!

Kółko które przylepiłem było z GPS-em podgrzałem suszarką podczas przyklejania bo te kleje łapia przy minimum 20 st. w środek kółka wkręciłem śrubkę i uciąłem łebek.
Do śruby przykręciłem na dwie nakrętki trzymak do CB.

Podłączyłem CB kablem przeciągniętym wzdłuż słupka do bezpieczników a konkretnie nr. 17 (stały prąd) a masę przykręciłem do śrubki która jest po lewej stronie skrzynki z bezpiecznikami (śruba 10) wszystko gra jeszcze muszę na "+" dodać bezpiecznik.

Co do gruszki, jest przykręcony chwytak do dużej gumowej przyssawki i tam ona wisi.

Pozdrawiam CB maniaków, szerokości !!
-
bondzo001
-
kamgi
-
kris
Ja wykorzystałem schowek przy fotelu kierowcy. Nawierciłem otwór w tylnej ściance schowka i przymocowałem na stojąco radio do tej ścianki (wykorzystując jeden boczny fabryczny otwór w radiu). Grucha sobie leży obok też w schowku a podczas jazdy jak więcej korzystam z radia to gruchę kładę na tym małym schowku w drzwiach na dole (jeszcze wygodniej sięgać). Jak dla mnie korzystającego niezbyt często z CB to rozwiązanie bardzo dobre. W niczym nie przeszkadza.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Na ostrzejszych zakrętach w lewo widoczność jest bardzo mocno ograniczona, ja w tym miejscu nie mocował bym niczego.bondzo001 pisze:kamgi, a w zafci jest ograniczona widocznosc przez duze slupki z przodu.A tobie nie przeszkadza ta gruszka?
-
cbm80
-
M@rio
zgadzam się z przedmówcami - mnie osobiście drażni nawet choinka na lusterkutimi68 pisze:kamgi, a w zafci jest ograniczona widocznosc przez duze slupki z przodu.A tobie nie przeszkadza ta gruszka?
Na ostrzejszych zakrętach w lewo widoczność jest bardzo mocno ograniczona, ja w tym miejscu nie mocował bym niczego.